Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politikere efter møde: Det er ikke godt nok

Mødet i Folketings Sundheds- og Ældreudvalg i sidste uge handlede om, at et enigt folketing i marts sidste år besluttede, at Sundhedsstyrelsen skulle sikre en ny tilgang til sygdommen ME. Siden er der stort set intet ske. Og ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen, ja hun ligger fortsat i sit værelse hjemme hos hendes forældre på Fanø. Foto: Privat
Der er bred enighed blandt partier om, at det ikke er godt nok, at en enig folketingsbeslutning på ME-området endnu ikke er effektueret.
Annonce

Politik: - Det er jo helt grotesk, at Sundhedsstyrelsen ikke retter ind, og at regionerne sikrer det, vi har aftalt.

Folketingspolitiker og Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt er helt klar i mælet oven på sidste uges møde i Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

Mødet handlede om, at et enigt folketing i marts sidste år besluttede, at Sundhedsstyrelsen skulle sikre en ny tilgang til sygdommen ME, som omkring 14.000 danskere skønnes at være ramt af. Siden er der sket meget lidt, ja stort set intet, og Sundhedsstyrelsen har på ingen måde effektueret folketingsbeslutningen. Sundhedsstyrelsen vejleder eksempelvis fortsat om at diagnosticere og behandle ME som en funktionel lidelse, hvad et enigt Folketing har beslutte, at sygdommen ikke skal.

- Det er meget muligt, at vi har en pandemi, men det kan altså ikke tage lang tid at ændre en diagnosekode. Ministeren skal sætte sig i karakter nu, for det er virkelig underligt, at vi enstemmigt vedtager noget, og så sker der ikke mere. Det skal der rettes op på, siger Liselott Blixt, der dog føler, at det var et godt møde.

- Det var det helt grundlæggende ja. Der var mange partier, som bakkede op om, at det her ikke er godt nok, og at ministeren ikke skal slippe afsted med ikke at svare på, hvad der foregår, siger Liselott Blixt, der nu vil gå i folketingssalen og stille mundtlige spørgsmål til Sundhedsminister Magnus Heunicke om sagen.

Også Susanne Zimmer, Frie Grønne og medlem af Sundhedsudvalget, er tilfreds med udfaldet af sidste uges møde.

- Der var en bred opbakning blandt de tilstedeværende i forhold til, at der skal se noget med gennemførelsen af V82 beslutningen. Derudover vil vi invitere repræsentanter fra ME-Foreningen og nogle svenske kompetente folk til et møde, hvor vi får flere holdninger samt mere viden og erfaring. Derefter inviterer vi Magnus Heunicke og repræsentanter fra Sundhedsstyrelsen til et møde, for nu skal der ske noget, lyder det fra Susanne Zimmer.


Det er jo helt grotesk, at Sundhedsstyrelsen ikke retter ind, og at regionerne sikrer det, vi har aftalt.

Liselott Blixt, Dansk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce