Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politikere: Marbæk-planen er død

De gode hensigter med Marbæk-planen er forsvundet efter en ny politisk aftale, mener flere politikere.

Annonce

Et politisk flertal i byrådet har begravet Marbæk-planen. Det mener både brugere af området, og det politiske mindretal i byrådet.

Der er ellers brugt både borgermøder og brugerundersøgelser på at nå frem til den helt rigtige plan for Marbæk-området. Planen skulle sikre udvikling af naturkvaliteter i Marbæk, og som et første skridt blev en række bomme sat op i området for at fredeliggøre området for motortrafik. Nu skal godt halvdelen af de 21 bomme så fjernes igen, og det får tilhængerne af et fredeligere Marbæk til at undre sig.

- Hele visionen har været at værne om naturen og oplevelserne i naturen. Alt det arbejde der er lagt i Marbæk-planen, det er fuldstændig sløjfet, siger Mussa Utto (S), der er medlem af kommunens teknik- og byggeudvalg, hvor et flertal tidligere på måneden valgte at stemme åbningen af Marbæk-området igennem.

Ikke et kompromis
Allerede inden da havde Venstre, Borgerlisten, De Konservative og Dansk Folkeparti i fællesskab meldt en ny Marbæk-aftale ud i en artikel i JydskeVestkysten. Også den fremgangsmåde undrer Mussa Utto.

- Den her sag fik en meget kritisabel gang på jord. Jeg havde forventet, at sagen kom i udvalget, hvor den kunne blive seriøst behandlet i samarbejde med forvaltningen, og hvor signalerne fra interessenter kunne blive taget i betragtning, siger Mussa Utto.

Også de radikales Anne Marie Geisler Andersen undrer sig over den politiske håndtering af Marbæk-planen.

- Jeg synes, det er dårligt politisk håndværk. Man kunne godt have fundet en bedre løsning, som alle kunne have set sig selv i. Det her er ikke et kompromis. Jeg synes, man bevæger sig så langt væk fra intentionerne, at man godt kan spørge sig selv, om der i dag overhovedet er noget, der hedder Marbækplanen, siger hun.

Enhedslistens Sarah Nørris har også svært ved at finde Marbæk-planen, når der åbnes yderligere op for biltrafik i området.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke vil fredeliggøre det noget mere. Det var jo den oprindelige tanke, siger hun.

FAKTA
Den 15. april blev Marbæk-planen behandlet i kommunens teknik- og byggeudvalg. Her er, hvad fire ud af fem medlemmer stemte for (sagen skal senere behandles på et byrådsmøde):

• De fem bomme, der blev åbnet i løbet af sommeren 2019, forbliver åbne.
• Plantørvej, Bopladsvej og Sjelborggårdsvej åbnes for biltrafik.
• Der etableres en sti for cyklister og fodgængere som alternativ til Sjelborggårdsvej. Denne sti fortsætter videre fra Gulebjergvej.
• Muligheden for om der kan etableres en 30 km zone i hele Marbæk-området undersøges.
• De foreslåede anlæg medtages i den kommende budgetproces.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce