Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Positiv modtagelse af Måde-forslag

I vandkanten er gravkøer i gang med at grave sand og jord op. Foto: Tue Sørensen
Politikere synes godt om idemands tanker om Måde bakken.

Gåtur: Søndag blæste det og sjatregnede i en pæn vind, men det afholdt ikke Kristoffer Thorn Poulsen for at mødes med Venstres Jakob Lose og socialdemokraternes Rasmus Rasmussen og gå en tur ved foden af de store vindmøller i Måde.

Formålet var at få uddybet de tanker, som Kristoffer Thorn Poulsen og Kathrine Smitshuysen præsenterede i Ugeavisen Esbjerg i sidste uge. De ser området som Esbjergs skjulte perle og kan se gode udviklingsmuligheder for området.

De tre fodgængere bor alle i området har et godt kendskab til området. Jakob Lose har faktisk som frivillig brandmand for mange år siden været til at slukke en brand, der varede i to uger på det daværende Måde Deponi, så jow, de har lokal kendskab. Rasmus Rasmussen kommer ofte dernede, og han har også set mulighederne.

Annonce

Det er dejligt, at der kommer folk med ideer, som vi kan arbejde videre på, var de to politikere enige om.

Den største hurdle er at få lavet en trafiksikker adgang til området for de bløde trafikanter. Lige nu er området præget af mange lastbiler, der kører til og fra området og der findes ikke rigtigt nogle cykelstier eller fortove her.

Det er helt klar en udfordring at få gjort området mere tilgængeligt for flere, sagde Jakob Lose og så kastede de sig ud i en lidt længere diskussion baseret på deres lokalkendskab om, hvad man kan eventuelt kan gøre.

De enes dog om at man kan rette til forvaltningen,der eventuelt kan komme med et forslag.

Rasmus Rasmussen bed også mærke iartiklen i sidste uge og så godt den der med, at man kunne lave en cykelsti ud til Tjæreborg Enge.

- Det kan måske nok blive lidt besværligt og ikke helt billigt, men det må vi jo se på, siger han.

Lose var enig.

- Det er måske noget man kan tale med forskellige fonde om, for det kunne være fint, hvis man kunne binde Esbjerg sammen med et cykelnet, der går helt til grænsen, sagde han.

Esbjerg er en ret grøn by, med relativt grønne områder inde i byen. Så de to politikere kan godt se fidusen i at man får hæftet Måde-området med den charme, der er her på resten af det grønne bælte, der snor sig gennem byen.

- Vi er faktisk gode til at tænke de tanker, men måske er vi ikke gode nok til at få fortalt om det. Det må vi blive bedre til, men måske er det sådan en vestjysk ting ikke at småprale, siger Rasmus Rasmussen.

De to folkevalgte lover hinanden og Kristoffer Poulsen at man gerne vil tage sagen op på politisk plan og så må sagen gå sin gang derfra.

Kristoffer Thorn Poulsen gentager i øvrigt sin inspirationstur med andre politikere på torsdag.

Omtalen i Ugeavisen Esbjerg kastede en masse positive kommentarer af sig på facebook.

Bettina Dissing Andersen skrev: ”Har selv undret mig over hvor svært det er at finde en vej derud. Tak for tips til at komme derud, når Esbjerg kommune ikke selv informerer om det”. Trine Lykke Voldsgaard

Trine Lykke Voldsgaard skrev: ”Det er et dejligt sted, bare træls der er spærret så meget af. F. eks kunne man på et tidspunkt holde ved møllen, tættest på shelteren og gå ind ved den låge. Nu er der ret langt at gå med alle sine ting hvis man vil overnatte. Men til en gåtur, er det en dejlig rute

”.

Og så var der også dem, der egentlig bare gerne ville beholde stedet for sig selv: ”Det behøver I ikke reklamere for, det er godt med en ukendt perle. Det behøver ikke blive overrendt som Marbæk og andre kendte områder”, skrev Naja Friis Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce