Annonce
Ugeavisen Esbjerg

PostNord Danmark Rundt kommer til Esbjerg og Ribe

PostNord Danmark Rundt kommer igen til Esbjerg og Ribe. Billedet her er fra Hulvejen i Esbjerg fra sidste gange løbet besøgte byen i 2016. Foto: Tue Sørensen
Til august er Esbjerg Kommune i fokus på hele to etaper af cykelløbet PostNord Danmark Rundt. Mens den første etape slutter i Esbjerg, begynder den anden i Ribe, og det store cykelløb er med til at sætte kommunen på landkortet.

Cykelløb: Når cykelløbet PostNord Danmark Rundt til august ruller ud på de danske landeveje, er Esbjerg Kommune i centrum på ikke mindre end to etaper.

Allerede på den første etape den 10. august drøner feltet nemlig i mål i Esbjerg, mens starten til løbets anden etape den 11. august går i Ribe. Det betyder, at cykelentusiaster begge dage kan opleve cykelrytterne og hele løbets karavane på kommunens veje.

Annonce

Et brag af et cykelløb

PostNord Danmark Rundt og Danmarks Cykle Union har netop offentliggjort årets rute rundt i Danmark, og efter at cykelløbet sidste år blev aflyst på grund af coronavirus, er der i år lagt op til et brag af et cykelløb. Det er den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt, der køres den 10.-14. august med start i Struer og mål på Frederiksberg Allé. I alt 780 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper.

Foto: Presse

20 spændende hold deltager, og seks af dem er såkaldte World Tour hold, som før PostNord Danmark Rundt har kørt blandt andet Tour de France. Publikum kan derfor se frem til et cykelløb på højeste sportslige niveau.

Fra Struer sætter feltet på den første etapes 176 km kursen mod Esbjerg, hvor dagens vinder findes på rundstrækningen i midtbyen med opløb i Havnegade og mål ved Musikhuset Esbjerg.

På dag to kører feltet samlet fra pladsen ved Ribe Domkirke og ud gennem Nordens ældste by, inden løbets anden etape for alvor bliver sat i gang i udkanten af byen, og målet for dagens 183 km er Sønderborg. PostNord Danmark Rundt har i alt fem etaper og slutter med en enkeltstart på Frederiksberg den 14. august.

Annonce

Toppen af cykelsporten

Også sidste år skulle Esbjerg Kommune have lagt veje til PostNord Danmark Rundt, og borgmester, Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over, at det i år er lykkedes at få både mål og start i kommunens byer.

Fra DM i landevejscykling, der i 2019 fandt sted i Esbjerg. Her er det kort før starten på herrernes eliteløb, det såkaldte linjeløb. Starten gik fra Torvet i Ribe med mål i Havnegade i Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune

- Det bliver spændende igen at mærke stemningen og suset, når toppen af cykelsporten samles her hos os. Vi har efterhånden en del erfaring med at skabe gode rammer om de store cykelløb, og hver gang oplever vi, hvordan det giver gode oplevelser og sætter vores kommune på landkortet, fordi vi får vist os frem og fortalt om alt det gode her hos os, siger Jesper Frost Rasmussen i meddelelsen.

Annonce

Optakt til festugen

PostNord Danmark Rundt var senest i Esbjerg Kommune i 2016, hvor Esbjerg var målby for en etape, og i 2019 blev DM i Landevejscykling afholdt i Esbjerg Kommune. I år ligger PostNord Danmark Rundt i dagene lige op til Esbjerg Festuge, så cykelløbet bliver en festlig optakt til festugens aktiviteter.

Mangeårig kommentator, speaker og cykelekspert, esbjergensiske Torben Joensen, glæder sig til at se cykelløb på højt niveau i lokale omgivelser.

- At PostNord Danmark Rundt kommer til Esbjerg betyder meget. Der er selvfølgelig tv-dækning af vores område, hvor mange vil sidde hjemme og se de flotte billeder fra Esbjerg og omegn. Der vil sikkert også være mange tilskuere ude på ruten samt ved målstregen, for der er jo en tradition for, at første etape sluttes med en samlet spurt ved afslutningen, siger Torben Joensen til Ugeavisen Esbjerg og tilføjer:

- Arrangørerne håber uden tvivl, at der, foruden danske topryttere, også dukker udenlandske stjerner op. Mit bud er dog, at det bliver danske stjerner, der kommer, men de kan også levere et flot cykelløb.


Det bliver spændende igen at mærke stemningen og suset, når toppen af cykelsporten samles her hos os.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce