Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Radikal kønsfordeling i Konservativ Ungdom

Til venstre ses formand Lærke Rosenberg, Freja Steentoft og Benjamin Mirad Gurini fra Konservativ Ungdom Esbjerg. Foto: Tue Sørensen
KU Esbjerg vælger ny bestyrelse, med stort overtal af kvinder
Annonce

Politik: -Der bliver tit joket med, at vi skal have kønskvoter i foreningen, griner bestyrelsesmedlem af Konservativ Ungdom Esbjerg, Freja Steentoft.

En udmelding der skyldes resultaterne af ungdomspartiets seneste ekstraordinære generalforsamling. Otte kvinder og en mand blev valgt ind, og Lærke Rosenberg har overtaget posten som formand. Et resultat som både Freja Steentoft og formand Lærke Rosenberg er stolte af:

- Mange bliver lidt skræmt af ordet ’konservativ’. Der er bare en fordom om, at kvinden skal stå i køkkenet, mens manden styrer showet. Det er fedt at kunne afkræfte de fordomme, fortæller de i rap.

Flertallet af kvinder er ikke helt nyt. Inden seneste generalforsamling sad fem kvinder og to mænd i bestyrelsen. Men sådan så det ikke ud, da formanden meldte sig ind i KU:

- Da jeg kom til i 2016, var vi kun to kvinder, der var aktive medlemmer. Ikke så længe efter kom der to mere, og derfra har det bare taget fart, fortæller Lærke Rosenberg med et stort smil og løftede øjenbryn.

Annonce

Plads til alle

Præcis hvad udviklingen skyldes, er svært at sætte en finger på. Dog har formanden og Freja Steentoft observeret, at det er forholdsvist nemt for dem at hverve veninder til ungdomspartiet:

- Jeg snakker meget om KU til mine veninder og deler billeder på sociale medier af vores arrangementer og sådan noget. Og så bliver de nysgerrige og nemme at hverve, fortæller formanden.

Ungdomspartiets generelle succes kan til gengæld nemt forklares.

- Vi sidder ikke bare i jakkesæt, drikker sort kaffe og gennemgår vedtægter. Det handler meget om sociale arrangementer, relationer og at have det sjovt, forklarer de to bestyrelsesmedlemmer.

Og alle er velkommen, uanset alder og niveau af politisk kendskab.

De mange kvinder har ikke skræmt alle hannerne væk. Nyeste skud på stammen i bestyrelsen er Benjamin Mirad Gurini. Han er lige flyttet til Esbjerg og går på adgangskurserne til computer- og elektroingeniøruddannelserne.

Da han boede i Greve, var han også medlem af Konservativ Ungdom i København.

- Det bliver ikke noget problem, griner han nervøst, ved spørgsmålet om, hvordan han tror det kommer til at gå ham i bestyrelsen blandt kvinderne.

Et kortfattet svar der ikke kan klandres.


Vi sidder ikke bare i jakkesæt, drikker sort kaffe og gennemgår vedtægter.

Konservative kvinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce