Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rekordsalg: Boligkøberne står i kø i Esbjerg

Boligmarkedet har trodset alle forventninger til 2020. Interessen for at handle bolig har været enorm og fået boligsalget til at stige markant i løbet af de seneste måneder. Foto: Presse
Interessen for at handle bolig har været enorm og fået boligsalget til at stige markant i 2020. Det viser en opgørelse fra Boligsiden over handelsaktiviteten i Esbjerg Kommune.
Annonce

Boligmarked: I juni, juli og august måned er der blevet solgt 407 boliger i Esbjerg Kommune.

Det er en stigning på 10 procent i forhold til samme periode sidste år, og ifølge chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, hænger stigningen direkte sammen med corona-nedlukningen.

- Der har været travlt på boligmarkedet på det seneste, hvor boligsalget på landsplan næsten er eksploderet siden maj måned. Det skyldes både den generelt store interesse for at handle bolig, som coronakrisen har skabt efter genåbningen af landet, og at mange danskere har holdt ferie hjemme, siger boligøkonomen i en pressemeddelelse.

- Det er trods alt nemmere at kigge på bolig, hvis der dukker noget interessant op, når man er i området, end hvis man befinder sig i udlandet, tilføjer hun.

Annonce

Boligkøbere i overtal

Stigningen i handelsaktiviteten i Esbjerg Kommune er især drevet af en fremgang i salget af villaer og rækkehuse, som var 10 procent højere i juni, juli og august måned sammenlignet med samme periode sidste år.

Ifølge Danbolig Esbjerg kan udviklingen forklares med, at der de seneste måneder har været flere købere end sælgere i markedet og et historisk lavt udbud af boliger til salg. Den kombination har haft en positiv effekt på boligmarkedet, hvor der i øjeblikket er høje salgspriser, korte salgstider og lave prisafslag, siger indehaver Jan Schmidt Pedersen til Ugeavisen Esbjerg.

- Der er virkelig godt gang i den. Tredje kvartal 2020 var et af de absolut bedste i min tid som mægler.

Annonce

Landsdækkende fænomen

Den høje handelsaktivitet er et fænomen, som ses over hele landet. I 95 ud af landets 98 kommuner er der blevet solgt flere boliger i juni, juli og august måned sammenlignet med samme periode året forinden. Og i Esbjerg er der som skrevet også ild i markedet.

- Det er blandt andet styret af fortsat lavere udbud af nye boliger til salg, en fortsat historisk lav rente og et marked med mange købere, siger Jan Schmidt Pedersen.

Normalt plejer udviklingen i samfundsøkonomien at følge udviklingen på boligmarkedet, men sådan har det altså ikke været i år. Boligmarkedet klarer sig ualmindelig godt, antallet af bolighandler stiger, og priserne følger trop i store dele af landet. Også hos Esbjerg Mægleren er indehaver Lykke Schmidt meget glad for de tendenser, som hun oplever:

- Boligmarkedet har for mit vedkommende være fantastisk. Cirka tre uger efter nedlukningen begyndte jeg at få travlt, og det har for mit vedkommende været at sammenligne med årene i 2006 og 2007. Dog med mere stabile prisstigninger, hvilket er sundt, siger Lykke Schmidt og fortsætter:

- Men set med alles øjne skal man altid, uanset om man er køber eller sælger, være glad for et godt velfungerende boligmarked. Et dårlig boligmarked er lig med høje renter og stor arbejdsløshed, så derfor skal vi alle være glade for, at det er sådan her, boligmarkedet har udviklet sig under coronapandemien. For det kunne også have været det stik modsatte.


Der er virkelig godt gang i den. Tredje kvartal 2020 var et af de absolut bedste i min tid som mægler.

Jan Schmidt Pedersen, indehaver af danbolig Esbjerg


Tørre tal

På landsplan er der i alt blevet solgt 67 procent flere sommerhuse fra juni til august i forhold til samme periode sidste år. Antallet af solgte villaer og rækkehuse er steget med 23 procent, mens antallet af solgte ejerlejligheder er steget med 21 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce