Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rekruttering af borgere fra kanten

- Vi vil med projektet og midlerne kombinere Esbjerg og regionens rekrutteringsudfordringer, særligt indenfor Bygge- og anlægssektoren og turismesektoren med de ledige ressourcer, der findes blandt udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet, siger Henrik Vallø. Foto: Tue Sørensen
Udsatte ledige kan være nøglen til at løse rekrutteringsproblem. Projekt i Esbjerg har fået 5,5 millioner kroner.
Annonce

Støtte: Udsatte ledige på kanten af arbejdsmarkedet har haft svært ved at komme i fleksjob under COVID-19, og borgere, der allerede er i fleksjob, har fået sværere ved at fastholde jobbet. Samtidig kan en række brancher og virksomheder ikke skaffe arbejdskraft nok.

Dette paradoks tager Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu fat på med støtte til projekter, der arbejder med social inklusion samt sætter mere fart på ansættelse og fastholdelse i fleksjob.

I Esbjerg Kommune støtter styrelsen med 5,5 millioner kroner projektet "Rekruttering og vækst gennem inklusion af borgere fra kanten", som skal tage livtag med kommunens dobbelte udfordring: At flere og flere udsatte borgere befinder sig uden for arbejdsmarkedet, mens eksempelvis bygge- og anlægsbranchen ikke kan få arbejdskraft nok. I projektet skal 45 virksomheder være rammen om opkvalificerende indslusningsforløb for omkring 100 borgere. Målet er, at cirka 45 borgere kommer i arbejde.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fået tilsagn fra Erhvervsfremmebestyrelsen til denne særlige indsats. Vi har en stor gruppe af udsatte borgere i beskæftigelsessystemet, som til trods for en lang række initiativer i den ordinære indsats under beskæftigelsesloven ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet, og som risikerer aldrig at komme ind, siger Henrik Vallø, udvalgsformand for Social og Arbejdsmarkedsudvalget, til Ugeavisen Esbjerg og fortsætter:

- Derfor vil vi med projektet og midlerne kombinere Esbjerg og regionens rekrutteringsudfordringer, særligt indenfor Bygge- og anlægssektoren og turismesektoren, med de ledige ressourcer, der findes blandt udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Formålet med projektet er gennem nye metoder og samarbejdskonstellationer at udnytte potentialet i denne dobbelte udfordring. Vi har igennem mange år forsøgt at løse disse udfordringer fra hver sin side af systemet uden held. Nu vil vi gøre det sammen.


Det er faktisk et meget ambitiøst projekt, vi har fået puljemidler til.

Henrik Vallø, udvalgsformand for Social og Arbejdsmarkedsudvalget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce