Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rektor med forslag til politikerne: - Ukrainerne er dygtige og flittige. De står op om morgenen. Og det kunne jo være fantastisk, hvis vi, udover at sørge for at de får et sted at bo, også kan hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet

Henrik Larsen, rektor på Erhvervsakademi Sydvest, vil hjælpe ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet med en uddannelse på engelsk. PR-foto
På Erhvervsakademi Sydvest foreslår rektor Henrik Larsen, at politikerne siger ja til at lukke de ukrainske flygtninge ind på uddannelsesinstitutionen, der hurtigt vil kunne være klar med uddannelse og efteruddannelse til flygtningene.

Uddannelse: På Erhvervsakademi Sydvest kigger rektor Henrik Larsen ind i udfordringer med små ungdomsårgange. Godt nok har akademiet formået at fastholde sidste års ansøgertal på kvote to, men alligevel kigger Henrik Larsen bekymret ind i fremtiden.

- Vi har en udfordring, hvor efterspørgslen efter dimittender er stor, men hvor rekrutteringsgrundlaget er vigende, forklarer han.

Derfor har han et forslag til politikerne på Christiansborg, der har slået bremsen i i forhold til antallet af engelsksprogede uddannelser på akademiet.

Annonce

- Tænk, hvis vi kunne få lov til at tage nogle ukrainere ind, og for eksempel give dem en serviceøkonom-uddannelse. Der kunne komme noget godt ud af det for både dem og os. Vi vil gerne hjælpe i den her sammenhæng, men lige nu er engelsksprogede uddannelser et lukket land, selvom jeg kan se, at arbejdsmarkedet bliver nødt til at rekruttere fra udlandet, siger Henrik Larsen.

Efteruddannelse på engelsk

Også i forhold til erhvervsakademiets efteruddannelser ser Henrik Larsen en mulighed for at give de ukrainske flygtninge en håndsrækning og samtidig dække behovet for arbejdskraft.

- På vores efteruddannelser har vi også uddannelser, der dækker service- og turismebranchen, så vi forholdsvist hurtigt kunne skaffe arbejdskraft til de virksomheder, der efterspørger den. Ukrainerne er dygtige og flittige. De står op om morgenen. Og det kunne jo være fantastisk, hvis vi, udover at sørge for at de får et sted at bo, også kan hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet, siger Henrik Larsen.

Vi kunne jo udbyde uddannelser på engelsk for de ukrainske flygtninge. Så kunne vi virkelig rykke noget, og det ville være en fremragende investering, fordi de ville komme ud på arbejdsmarkedet og bidrage som skatteydere.

Henrik Larsen, rektor på Erhvervsakademi Sydvest

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Pedersen meldte i den sammenhæng ud i sidste måned, at Uddannelses- og Forskningsstyrelsen på blot fem dage kan vurdere udenlandske uddannelseskvalifikationer. Nu håber Henrik Larsen, at politikerne også vil overveje hans forslag.

- Jeg ved godt, at ministeren måske skyder den ned i første omgang, men jeg synes, at banen er åben for, at vi må tænke ud af boksen. Det er jo en periode, hvor man kunne sige, at specielle udfordringer kræver specielle løsninger, siger Henrik Larsen og vurderer, at Erhvervsakademi Sydvest med ganske kort varsel kan være klar til at hjælpe de ukrainske flygtninge med en uddannelse.

- Jeg siger ikke, at alle akademier i Danmark skal fyldes op med engelske efteruddannelser, men man kunne da lave en vurdering af, hvad behovet er for medarbejdere og kompetencer og så kigge på, om man kunne lave forløb på engelsk. Vi er nok dem, der kunne være hurtigst til at gøre det. Jeg vil vove den påstand, at vi kan levere de første moduler indenfor 14 dage, siger rektoren.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce