Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Retshjælpsprojekt søger hjælp fra esbjergensere

Stengårdsvej er som den eneste bydel i Esbjerg kategoriseret som en "hård ghetto" på Transport- og Boligministeriets ghettoliste. Arkivfoto: Tue Sørensen
Et nyt projekt skal sikre bedre retshjælp, men projektet efterlyser deltagere.
Annonce

Det er ikke alle, der har råd til en advokat, og blandt de mennesker er det ikke alle, der kender til den gratis retshjælp, der tilbydes i blandt andet Esbjerg. Det er en af grundene til, at SDU’s juridiske institut har sat gang i et større projekt, der i sidste ende skal styrke retshjælpen i Danmark.

Men før det sker, skal projektet selvfølgelig gennemføres, og det skal det med hjælp fra esbjergenserne, forklarer Stine Piilgaard Porner Nielsen, sociolog og postdoc på SDU’s juridiske institut.

Annonce

Fokus på ghettoen

- Jeg vil gerne tale med beboere i Esbjerg særligt i de områder, der er på regeringens ghettoliste. Den eksisterende forskning peger på, at borgere fra de områder har øgede vanskeligheder ved at få realiseret deres rettigheder. Beboere, der geografisk bor langt fra retshjælp, kan også have vanskeligt ved det, siger hun og fortæller om projektet:

- Jeg håber, at vi med afsæt i fortællingerne, som borgerne deler med os, kan pege på nogle eksisterende barrierer og udfordringer i forhold til retshjælpsordningen, så rettighederne ikke kun er noget, der eksisterer på papiret. Mange er ikke bevidste om, at man kan søge gratis juridisk rådgivning. Der er en forståelse af, at det er vanskeligt og dyrt, forklarer hun.


Hele fundamentet for projektet er at have nogle samtaler med borgerne, for deres oplevelser og erfaringer er så væsentlige. De skal have en stemme, der kan blive bragt frem, for dem der laver reglerne, er ikke nødvendigvis personer, der har en kontakt til den virkelighed, vi oplever som almindelige borgere.

Stine Piilgaard Porner Nielsen, sociolog og postdoc på SDU’s juridiske institut


Deltagerne i projektet skal stille op til et cirka 20 minutter langt interview, hvor spørgsmålene omhandler hverdagsrelaterede emner, der kan indeholde juridiske problemer eller udfordringer. Det kan være spørgsmål om at bo til leje, offentlig forsørgelse eller det kan være spørgsmål i forhold til parforhold skilsmisse og samvær med børn.

Det er op til deltagerne at afgøre, om de ønsker at blive interviewet over telefonen, eller om de vil have besøg af Stine Piilgaard Porner Nielsen, der gerne tager turen til Esbjerg.

Deltag i projektet

Bor du i et af Esbjergs udsatte boligområder Præstebakken/Syrenparken, Stengårdsvej og Hedelundgårdparken eller har du mere end en times kørsel til den gratis retshjælp, der tilbydes på Hovedbiblioteket, så kan du være med i projektet.

For at deltage skal du ringe eller maile til Stine Piilgaard Porner Nielsen på:

Tlf. 6014 0086

Mail: sppn@sam.sdu.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce