Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rundkørsel bliver til lyskryds

Rundkørslen på Gl. Vardevej i Gjesing skal laves om til et lyskryds. Foto: Tue Sørensen
Rundkørslen i Gjesing ved Golfvej bliver til et lyskryds, mens Strandby Kirkevej ikke bliver mere sikker i denne omgang.
Annonce

Trafiksikkerhed: 15 uheld på fem år. 14 gange er cyklister blevet påkørt, og fire gange er det endt med en tur på skadestuen. Den lille rundkørsel på Gl. Vardevej ved Golfvej har været lidt af en akilleshæl for trafiksikkerheden i Esbjerg, og nu har politikerne besluttet at gøre noget ved det.

Rundkørslen bliver næste år lavet om til et lyskryds, men inden den beslutning blev truffet, diskuterede politikerne, om pengene var bedre brugt på at gøre Strandby Kirkevej mere sikker.

- Vi har dykket ned i de uheld, der er sket begge steder. I forhold til de uheld, der er sket på Strandby Kirkevej er der kun et, der omhandler cyklister - stort set alle andre handler om harmonikalignende sammenstød mellem biller og lastbiler. Vi har prioriteret cyklisterne i denne omgang, og der har ikke været cyklistuheld af betydning på Strandby Kirkevej. Derfor er valget faldet på rundkørslen, siger Søren Heide Lambertsen (V), der er formand for kommunens teknik- og byggeudvalg.

Annonce

Sikker skolevej

Forældre til børn på Boldesager Skole har ellers længe kæmpet for en bedre skolevej til børnene, og selvom der er forbedringer på vej i Nørrebrogade, bliver der ikke penge til Strandby Kirkevej i år.

Det ærgrer Line Britt Madsen, der tidligere har haft flere politikere med på tur i morgentrafikken på Strandby Kirkevej. Netop den strækning boner også ud på uheldsradaren, og Line Britt Madsen har svært ved at forstå, hvordan politikerne kan undlade at gøre noget.

- Jeg er simpelthen så rystet over, at man vil være det bekendt, og over at man tør. Skal der elever i uheld, hvad skal der egentlig til? Det er tåbeligt, at vi som cyklister skal slås om en alt for lille lagkage, siger hun.

I forvaltningens indstilling til politikerne blev der lagt vægt på, at der er forbedringer på vej i Nørrebrogade, hvor et nyt fodgængerfelt vil blive opført ud for skolen. Men det er ikke nok, mener Line Britt Madsen.

- Jeg synes godt, man kan lære sine børn nogle gange at gå en længere vej, hvis den er mere sikker. Men ærlig talt, det er Nørrebrogade ikke, siger hun.


Skal vi med ondt i maven lade børnene gå i skole? Nu bliver det mørkt om morgenerne, og jeg kunne da godt tænke mig at invitere Søren Heide Lambertsen og de andre politikere ud på en tur i morgentrafikken.

Line Britt Madsen, mor til barn på Boldesager Skole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Det bliver i familien

Annonce