Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rybners bygger studieboliger for tyve millioner

Her bygges 42 nye værelser til Rybners skolehjem Hermitage. Baggrunden er en forventning om flere kursister udefra i forbindelse med omskoling og efteruddannelse, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft nok til nye opgaver i den grønne omstilling. Foto: Erik Haldan
Ny blok med 42 værelser på vej ved siden af skolehjemmet Hermitage. Kapaciteten vokser til 284 senge. Baggrunden er grøn omstilling.

Byggeri: Den grønne omstilling, som Danmark er i gang med, udløser et stort behov for efteruddannelse og omskoling af arbejdskraft. Den opgave forventer Rybners Tekniske Skole og Kursuscenter i Esbjerg at få en del at gøre med, og derfor er Rybners nu i gang med at bygge en blok med 42 nye værelser ved skolehjemmet Hermitage.

- Vi satser i fremtiden på at få endnu flere kursister fra hele landet til vores kursuscenter i Esbjerg, og de skal have et sted at bo, mens de er her. Derfor har vi sat gang i et byggeri til 20 millioner kroner, som rækker til 42 nye værelser, siger Olaf Rye, administrerende direktør på Rybners.

- Byggeriet er en af de måder, vi gearer os til at kunne hjælpe med at kvalificere medarbejdere til de jobs, den grønne omstilling kommer til at udløse. Alle analyser indikerer, at der bliver flaskehalsproblemer mange steder på arbejdsmarkedet i Danmark. Vi har mange forskellige AMU kurser, der kan hjælpe med de kompetencer, der mangler. Vi regner derfor med at tage imod mange flere både ufaglærte og faglærte, der skal videreuddannes, og de vil komme fra hele landet, siger Olaf Rye.

Annonce

290.000 årsværk på ti år

Han taler med afsæt i tal fra brancheorganisationen Dansk Energi, som i en prognose skønner,  at den grønne omstilling i løbet af de næste ti år vil skabe så meget arbejde, at det svarer til cirka 290.000 årsværk. De mange hoveder og hænder kan ikke findes uden massiv efteruddannelse og omskoling af ledige eller af medarbejdere i brancher og industrier, hvor beskæftigelsen falder.

- Øget kursusaktivitet betyder øget behov for overnatningsmuligheder, som vi nu bygger os til. Til gengæld kan vi sige et lejemål op hos Esbjerg Kommune. Ved at bygge selv kan vi også spare nogle af de gange, hvor vi kun kan skaffe kursister logi ved at leje et hotelværelse. Vi tror, at hotelpriserne vil stige i takt med den øgede beskæftigelse, som den grønne omstilling vil udløse i Esbjerg, siger Olaf Rye.

Når byggeriet er færdigt, vil Rybners skolehjem Hermitage have 284 senge mod 252 i dag. Det nye byggeri bliver i en etage fordelt på to fløje. Efter planen skal de de nye værelser være klar til brug 1. februar næste år.


Vi regner derfor med at tage imod mange flere både ufaglærte og faglærte, der skal videreuddannes.

Olaf Rye, administrerende direktør, Rybners


De kan bo der

Studerende på Rybners erhvervsuddannelser i Esbjerg kan - hvis de har mere end fem kvarters transport fra hjem til skole – tilbydes ophold på skolehjemmet, mens de er på uddannelsens skoledel i Esbjerg. De forskellige erhvervsuddannelser har meget variable uddannelsesforløb, så elever er på skolehjemmet fra to til tyve uger af gangen. Kursisterne kommer hovedsagelig fra de mange kurser, der afvikles på Rybners' kursusafdeling. Deres ophold strækker sig typisk fra en til fem uger.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Det er tid til at præstere

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kunsten at leve normalt

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Efterlysning af vidner til hasarderet kørsel i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Samling om budgettet

Ugeavisen Esbjerg

Foreninger skal lokke til idræt og bosætning

Ugeavisen Esbjerg

Teater Fra London

Ugeavisen Esbjerg

Folkemøde for skolebørn og børnefamilier

Ugeavisen Esbjerg

Kom med: I dag begynder Energiens Folkemøde

Ugeavisen Esbjerg

Fantasyfestival er tilbage i virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Corona-sæson lover godt for ture med skonnert

Ugeavisen Esbjerg

En punket tegneserie

Ugeavisen Esbjerg

Til Danmark efter grønne jobs

Ugeavisen Esbjerg

Fra Fanø til Esbjerg med ballon

Ugeavisen Esbjerg

To verdener mødes i kulturen

Ugeavisen Esbjerg

Ny nærpolitistation skal hjælpe Stengårdsvej

Ugeavisen Esbjerg

20 år senere i Esbjerg …

Ugeavisen Esbjerg

Optakt: Sejre skaber tro på noget større i Team Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Alvin kommer på kalenderen

Ugeavisen Esbjerg

Legeskibet sætter igen sejl mod Esbjerg: Kom og leg med

Ugeavisen Esbjerg

Kæmpe stigning i friværdien - nogle steder

Ugeavisen Esbjerg

Vi skal vænne os til det almindelige

Ugeavisen Esbjerg

Så blev den taget til ekstremerne igen

Ugeavisen Esbjerg

Hjælp til det digitale liv

Annonce