Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rybners-elev sidder i corona-karantæne

Annonce

En elev fra Rybners Gymnasium i Grådybet er af lægerne blevet bedt om at holde sig hjemme i 14 dage.

- Vi fik at vide i går eftermiddags (onsdag red.) på baggrund af en henvendelse fra elevens forælder, at familien skulle i forebyggende karantæne og at eleven ikke ville komme i skole, fordi der var risiko for, at eleven havde været i kontakt med sine søskende, der havde været i lande med coronavirus (COVID-19 red.), siger Rybners-direktør Olaf Rye, der efter at have vendt situationen med sundhedsmyndighederne ikke mener, at andre elever på Rybners har en særlig grund til at være bekymret.

- Sundhedsmyndighederne har været rigtig gode til at hjælpe os. De vurderer at der er en minimal risiko for de andre elever, han har været i kontakt med. Det her kræver opmærksomhed, men jeg synes ikke, der er grund til at være mere opmærksom, fordi man går på Rybners.

Allerede inden Rybners-eleven blev sat i forebyggende karantæne, havde skolen arbejdet med en forebyggende indsats.
- Jeg synes, vi har håndteret det, så godt vi kunne. Allerede for en uge siden sendte vi Sundhedsstyrelsens regler ud. Vi har skilte i kantinen, og vi har sat ekstra håndspritautomater op, siger Olaf Rye.

Sundhedsstyrelsen besluttede i tirsdags at styrke den forebyggende indsats for at inddæmme smitterisikoen for coronavirus. Derfor sendte Sundhedsstyrelsen en ny anbefaling ud, og alle borgere, der siden 2. marts er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder, blev rådet til at holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten. Den samme anbefaling gælder for børn, og derfor blev den sendt til Esbjerg skoler og daginstitutioner onsdag.

”Et barn, som er hjemkommet fra et risikoområde efter 2. marts anbefales at blive hjemme. Det skal man som daginstitution eller skole videreformidle til forældrene, ligesom man ville gøre, hvis barnet var sygt og blev ringet hjem”, står der blandt andet i anbefalingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce