Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Rystet læge: Har aldrig set noget lignende

Annonce

Marie Louise Ilsøe Gustavussens læge, Jesper Mehlsen, der har selvstændig klinik i København, bekræfter, at han i et notat til Jobcenter Esbjerg Kommune har advaret mod at gennemføre både skypemøder og fysiske møder med den ME-syge Marie Louise Ilsøe Gustavussen. Hun vil få det dårligere, har Jesper Mehlsen klart slået fast.

Han kender Marie Louise Ilsøe Gustavussen meget godt som patient efter at have stået for hendes behandling i omkring et år. Han har også set mange andre ME-patienter end hende. Alligevel tilsidesættes Jesper Mehlsen advarsler af læger i Region Syddanmarks såkaldte Klinisk Funktion, som Jobcenter Esbjerg Kommune skal trække på.

Uden at have set den syge kvinde i virkeligheden afgør læger i Klinisk Funktion, at de reaktioner og forværringer, Jesper Mehlsen har advaret imod, må anses for ”subjektive og forbigående”.

Den melding retter Jobcenter Esbjerg Kommune sig efter, og mødet bliver gennemført i det værelse, hvor Marie Louise Ilsøe Gustavussen længe har ligget i mørke eller meget dæmpet belysning døgnet rundt. Afhængig af hjælp døgnet rundt.

- Jeg har set andre ME-patienter få førtidspension uden at være nær så syg som Marie Louise Ilsøe Gustavussen. Jeg synes, det er en helt urimelig behandling, man udsætter et meget sygt menneske for. Og jeg synes, det er en stor risiko, man har taget med hendes i forvejen meget dårlige helbred. Jeg har aldrig set noget lignende, siger Jesper Mehlsen.

Vi fulgte reglerne
Men Jobcenter Esbjerg Kommune havde ikke noget valg, siger jobcenterchef Pia Damtoft:

- Jeg føler virkelig, vi har arbejdet dybt seriøst med sagen og været enormt imødekommende. Vi har været nysgerrige på, om vi kunne undtage hende fra at deltage i mødet. Det er på baggrund af, hvad Klinisk Funktion siger, vi skal tage stilling. Det står også i lovgivningen. Jobcentret har intet med den lægefaglige vurdering at gøre, vores rolle er at være mødeleder, siger Pia Damtoft og afviser, at jobcentret kunne have overtrumfet Region Syddanmarks lægefaglige vurdering.

- Det kan vi ikke i forhold til reglerne, det er dem, der sidder med ansvaret for det sundhedsfaglige, siger Pia Damtoft.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce