Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Så er den nye chef fundet: Han skal styre styre skolerne i Esbjerg

54-årige Morten Mærsk Schmidt glæder sig til at overtage posten som hele kommunens nye skolechef fra 1. maj 2022. Morten Mærsk Schmidt bor i Bramming med sin kone Laila, og de har tilsammen fem voksne børn. Foto: Esbjerg Kommune
Cosmosskolens skoleleder, Morten Mærsk Schmidt, bliver fra den 1. maj skolechef i Esbjerg Kommune. Med ind i sit nye job tager han 30 års erfaring som lærer og leder i folkeskolen.

Esbjerg: I syv år har Morten Mærsk Schmidt været ham, man i sidste ende kunne risikere at blive sendt op til, hvis man ikke havde opført sig ordentligt på én af Cosmosskolens tre afdelinger. Men fra udgangen af denne måned skifter han skoleleder-kasketten på Cosmos ud med kasketten som chef for kommunens samlede skolevæsen.

Morten Mærsk Schmidt er uddannet lærer i 1992 og var i de første tre år af sit arbejdsliv med til at starte en idrætsefterskole. I 1995 kom han til folkeskolen i Esbjerg Kommune, hvor han har været lige siden - bortset fra to år som viceskoleleder i Varde Kommune.

Da Esbjerg Kommune i sommeren 2015 fik en ny skolestruktur, blev Morten Mærsk Schmidt skoleleder for Cosmosskolen med de tre afdelinger Spangsbjergskolen, Boldesager Skole og Bakkeskolen.

Annonce

Udvider spillepladen

Morten Mærsk Schmidt glæder sig selvsagt til at tage fat på opgaverne og sætte retningen for folkeskolen sammen med de ansatte i og omkring Esbjerg Kommunes skoler:

- Som lærer og leder på skoler rundt om i Esbjerg Kommune har jeg altid været blandt dygtige og engagerede mennesker. Jeg glæder mig nu til at udvide spillepladen til hele Esbjergs skolevæsen, siger Morten Mærsk Schmidt i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Esbjerg Kommune er fyldt med elever, forældre, medarbejdere, ledere, samarbejdspartnere, forvaltningsfolk og politikere, der i den grad har skolerne på sinde, og jeg glæder mig til at samarbejde med dem alle, så vi forsat kan arbejde godt videre med Frihedsforsøget. Det sker kun igennem tillid, inddragelse og dialog med hinanden.

Direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune, René G. Nielsen, ser frem til samarbejdet og har stor tiltro til Morten Mærsk Schmidt.


Jeg glæder mig nu til at udvide spillepladen til hele Esbjergs skolevæsen.

Morten Mærsk Schmidt

- Jeg er rigtig glad for, at Morten bliver Esbjerg Kommunes nye skolechef. Han har et stort indblik i både skolerne og kommunen, og samtidig kender han arbejdet med frihedsforsøget indefra og går selv foran i den måde, vi gerne vil tænke ledelse på. Morten har en udpræget samarbejdende stil, som passer godt til friheden og den kurs, vi har sat for folkeskolen, siger René G. Nielsen.

Fakta om folkeskolen

Esbjerg Kommune har 25 folkeskoler, som hver og én har deres egne kendetegn og muligheder.

Fælles for dem alle er folkeskolens fundament af fællesskab, faglighed, forskellighed og frihed. Folkeskolerne i Esbjerg Kommune rummer cirka 11.500 børn fra 0. - 10. klasse. I de her år er Esbjerg blandt de forsøgskommuner, hvori regeringen sætter folkeskolerne fri.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce