Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Så er der bid: Gordon fangede Fimus

Lørdag var der premiere på Vandbingo på Fiskeri- og Søfartsmuseet. med til at festlighodle begivenheden var lystfisker Gordon P. Henriksen, der blandt andet grillede makrel med museets gæster. Foto: Rune Weitling
Lørdag var der på Fiskeri- og Søfartsmuseet kick off på Vandbingo. Med til premieren var den kendte lystfisker Gordon P. Henriksen.
Annonce

Naturen er lige omkring os, men langtfra alle danskere bruger den. Det er ærgerligt for både naturen, og dem som bliver hjemme.

Men hvad kan man gøre for at få de ikke-naturvante til at opdage vores vilde og vidunderlige natur? Det forsøger Fiskeri- og Søfartsmuseet og en række andre aktører at gøre noget ved med en række aktiviteter samt Vandbingo, som der lørdag var premiere og kick off arrangement for på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Med til at festligholde premieren på spillet var den kendte sports- og lystfisker Gordon P. Henriksen, der i dagens anledning havde taget turen til Esbjerg for at bidrage til en sjov dag for hele familien.

Gordon havde både taget fiskeudstyr og sin nye - og i øvrigt fremragende - bog "Et liv i fisk" med, ligesom han glad svarede på spørgsmål og grillede makreller med ristet rugbrød og frisk tomatsalsa til den helt store guldmedalje.

- Jeg er super glad for at være her i dag. Fiskeriet fylder jo vildt meget for mig, men mit ønske om at få flere, især børn, ud i naturen fylder også rigtig meget, fortæller Gordon, da avisen kigger forbi lørdag formiddag, mens duften af grillet makrel fylder atmosfæren.

Annonce

Nyde og passe på naturen

Den kendte fisker var tydeligvis populær og fik fint 'fanget' museets gæster, særligt de mindste. Flere ville også gerne have et fisketip eller en signatur, hvilket Gordon alt sammen tog sig god tid til.

- Der er så mange gode stunder i naturen, og derfor skal vi nyde den, men også passe på den. Det vil jeg gerne slå et slag for, fortæller Gordon, der stort set har fisket, siden han kunne gå.

- For mig er fiskeriet en anledning til at komme ud. Med gode venner, med mine børn, med mig selv. Ud at opleve fællesskab og ud at opleve ro. Og så er der selvfølgelig også elementerne af adrenalin, action, sejr og ikke mindst frisk fisk, hvis man er heldig. Naturen har så uendelig meget at byde på, og der er plads til os alle. Det er blandt andet det, jeg slår et slag for i dag, smiler Gordon, inden en lille pige kommer for at få grillet sin makrel.

Vandbingo

Vandbingo har til formål at aktivere ikke-naturvante danskere i hele landet ved at kombinere leg og læring med præmier. Vandbingo er et spil, hvor du har din egen digitale bingoplade. Her uploader man sine billeder til sin digitale plade, der viser, at man har udført en bestemt aktivitet. Det kan være aktiviteter som at finde en østers eller fange en fisk. Der er i alt 24 aktiviteter. Hovedpræmien i vandbingo er en skræddersyet to-dags tur med en masse oplevelser i den blå natur, bland andet en fisketur på Øresund med Gordon P. Henriksen, som efterfølgende lavet et par retter fra sin nye bog “Et liv i fisk”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce