Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Så er der fernisering: René Holm glæder sig

Annonce

Kunstner René Holm glæder sig altid til fernisering, men denne gang glæder han sig alligevel lige lidt ekstra.

Først og fremmest, fordi han er stolt af sine værker og glæder sig til at præsentere dem for sit publikum. Men sandelig også fordi han efter tre aflyste udstillinger samt denne, som er blevet udsat, nu endelig ser ud til at ”komme på græs” igen.

- Det bliver fedt. Vi sørger for at lukke folk ind i begrænset antal alt efter, hvor mange der kommer, og galleriet tilbyder også privat rundvisning efter aftaler. Men bare det at udstille igen bliver dejligt, siger René Holm, der som alle andre har været ramt af coronakrisen.

Og netop corona er blevet en ubevidst del af den Esbjerg- og Berlinbosatte kunstners nye værker, som er inspireret af et besøg i Tjernobyl og byen Pripyat, hvor mere end 300.000 mennesker blev evakueret på 36 timer efter den uhyggelige atomulykke i 1986.

Udstillingen er således en næsten profetisk skildring i forhold til at ramme en tid, som vi nu alle er vidne til, hvor en global virus har gjort vores samfund til en forladt skueplads. Travlhed og virkekraft er blevet afløst af tomhed og længsel.

- Jeg har jo arbejdet på udstillingen længe før coronakrisen, men værkerne taler selvfølgelig ind i den krise og situation, som vi befinder os i lige nu, selvom billederne tager udgangspunkt i katastrofen i Tjernobyl i 86, siger René Holm.

”Silence” ferniseres på Galleri Benoni i København den 16. maj mellem klokken 12 og 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce