Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Så vaccineres der også på Randersvej

Social- og Sundhedshjælper Tina Jensen fra et ældrecenter i Vejen var en af de frontmedarbejdere fra kommunerne, der havde tid til vaccination i Test- og Vaccinationscenteret på Randersvej tirsdag formiddag. Fra sin plads i køen kunne hun hilse på kolleger, der sad og blev observeret efter deres vaccinationer, og der var ikke antydningen af nervøsitet at spore. Foto: Sydvestjysk Sygehus
Frontmedarbejdere fra eksempelvis den kommunale pleje- og omsorgssektor vaccineres nu på Randersvej.

Det er nu muligt at blive vaccineret mod COVID-19 for de ca. 1.200 borgere over 65 år i Esbjerg Kommune, som bor hjemme og får både praktisk hjælp og personlig pleje.

Alle, som er omfattet af tilbuddet om vaccination, får et brev i deres e-Boks, hvor de kan læse mere om tilbuddet og se, hvordan de bestiller tid til vaccination. Har man ikke e-Boks, får man et fysisk brev.

- Jeg er meget glad for, at vi nu også får mulighed for at tilbyde vaccination mod COVID-19 til de ældre borgere, som bor hjemme, og som får praktisk hjælp og personlig pleje. Jeg håber, at mange vil tage imod tilbuddet om vaccination, så vi bedst muligt kan beskytte ældre og sårbare mod smitte, men det er selvfølgelig helt frivilligt, om man ønsker at deltage, siger Arne Nikolajsen, direktør for Fritid Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Vaccinationerne foregår på test- og vaccinationscentret Randersvej 42 i Esbjerg for dem, som selv kan transportere sig til centret. Er det ikke muligt at komme til vaccinationscentret ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, fordi man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan kommunen hjælpe med transport.

Frontmedarbejdere også i gang

Næste fase af vaccinationsprogrammet omfatter også frontmedarbejdere fra eksempelvis den kommunale pleje- og omsorgssektor i Sydvestjysk Sygehus område. Tirsdag fandt de første vaccinationer sted i kabinerne på Test- og Vaccinationscenteret på Randersvej i Esbjerg.

Kirsten og Karin fra Test- og Vaccinationscenteret gør armen klar til vaccination. Foto: Sydvestjysk Sygehus

Vaccinationer af sygehusmedarbejdere med patientkontakt er sat i gang på selve sygehuset, og lokalt ventes de teams, der vaccinerer på plejehjemmene, også at blive helt færdige med at give første dosis til interesserede beboere ved udgangen af sidste uge.

Så får Tina sin vaccine. Fra kabinen forlød det, at formiddagens vaccinationer var gået fint, og at det var lykkedes ikke alene at få de ventede 6 doser ud af hvert glas, men hele 7 doser. Foto: Sydvestjysk Sygehus

- Vi gør alt, hvad vi kan for, at vaccinerne når hurtigt frem til de rigtige. Overordnet er det gået godt – ikke mindst takket været fleksibilitet og en stor fælles vilje til at finde løsninger. Der er grund til blandt andet at glæde sig over, hvor hurtigt det er gået med at få vaccineret alle interesserede beboere på plejehjemmene, siger lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster fra Sydvestjysk Sygehus til Ugeavisen Esbjerg og tilføjer:

- Helt lokalt har vi i forhold til den opgave oplevet et godt samarbejde med både kommuner og praktiserende læger, der har været involveret.

Efter vaccinen bliver Tina og de andre observeret i 15 minutter i et nyetableret venteområde i Test- og Vaccinationscenteret. "Jeg kunne nærmest ikke mærke det og er bare glad for at få det overstået", fortalte Tina. Foto: Sydvestjysk Sygehus

Det er forventningen, at ved udgangen af uge 1 er knap 4700 doser gået gennem sygehuset - enten til vaccinationer, som sygehuset selv har stået for, eller til vaccination på plejehjem i området.


Vi gør alt, hvad vi kan for, at vaccinerne når hurtigt frem til de rigtige.

Lægelig direktør Anna-Marie Bloch Münster fra Sydvestjysk Sygehus.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Q-Star Energy A/S genopstår med stærk lokal ejerkreds

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Speedway: Iversen og Nielsen er tilbage

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Poul Madsen fra Ekstra Bladet: ”Jeg har frygtet, at jeg selv blev hensynsløs på grund af mit arbejde”

Ugeavisen Esbjerg

God sommer for tre unge fra Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Over 100 haver i Esbjerg slippes fri

Ugeavisen Esbjerg

Spillerforeningen: Brevet er et resultat af at spillerne ikke føler sig hørt

Ugeavisen Esbjerg

Spillere sender åbent brev til EfB: - Vi har oplevet daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger

Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Annonce