Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sætter strøm til sangene

Först til sidst hed for mange år siden Eidetic. Lige nu er de klar med en ny ep, hvor nummeret "undskyld" godt kunne blive et hit. Foto: presse
Jonas Rendbo gør sig mest i smækker soul-musik, men nu får sangene et skud metal.
Annonce

Udgivelse: Den esbjergensiskfødte soulsanger Jonas Rendbo, der blandt andet har arbejdet tæt sammen med Outlandish og en række koryfæer indenfor soul og rhytm’n’blues genren, vender tilbage til rødderne med det kommende udspil ” först til sidst”, der rammer diverse streaming-tjenester fredag den 4. december.

Og der er puttet oktan i benzintanken afslører det smuglyt, som Ugeavisens skriverkarl har fået. Buldrende bas, guitarsoloer, hårde riffs og alt det, der i sin tid var omdrejningspunktet for mangen en ungersvend, når der skulle sættes musik på grammofonen – eller var det cd-afspilleren..

I al fald er det en vigtig del af Rendbos egen ungdom. Sammen med barndomskammeraterne dannede han i teenageårene metalbandet Eidetic, der med langt hår og attitude gjorde sig på landets scener, inden bandet gik hver til sit og lukkede og slukkede midt i 90’erne og Rendbo bevægede sig ind i et mere melodisk univers, hvor en skarp elguitar er bandlyst.

Men det er jo sådan at man aldrig rigtigt glemmer den første kærlighed, så kærligheden til den hårde rock har måske været pakket lidt væk og gemt, men den har ikke været glemt.

Annonce

Kom med overraskelse

For to år siden spurgte folkene bag Made In Esbjerg mig om jeg kunne komme med noget sjovt og anderledes og overraskende til festivalen. Jeg havde lige udgivet sådan et halv elektronisk album på dansk og så slog det mig, at vi måske kunne ”oversætte” de sange til metal. Det kunne være en sjov kontrast, syntes jeg, og jeg tog kontakt til de gamle rødder fra Eidetic. Og heldigvis sagde de ja, og vi gav en koncert på den store scene, og vi var selv ret godt tilfredse med det, og syntes ikke lige, at det var her vi skulle stoppe, så siden da har vi gået og indspillet lidt hist og pist, når det kunne gå op i en højere enhed.

Nu har vi så fem numre indspillet og har syv mere, der godt kunne komme i betragtning, hvis der er interesse for projektet. Jeg har ingen ide om, hvor det her kan bevæge sig hen. Er der nogen, der synes det her er godt eller er det dødfødt. Men det vigtigste er sådan set, at vi synes det er fedt at kombinere rock med små underfundige tekster, siger Jonas Rendbo, der i dag lever helt og aldeles af musik. Enten som sig selv som sanger eller ved at indgå i alle mulige musikalske samarbejder på tværs af kloden.

Annonce

Sydamerika

Lige nu er der faktisk en mindre fanskare i Sydamerika, hvor hans samarbejdspartner har promoveret danskerens sange i sit radioprogram.

- Det er sjovt at der opstår sådanne nye ting rundt omkring. Også i London er der mange, der ved hvem jeg er, men musikken herhjemme er nærmest helt død, siger Jonas Rendbo.

Eidetic, der altså nu i dag hedder ” Först til sidst”, består foruden af Rendbo selv også af Peter Høj Larsen, Jakob Gravlund og Michael Rasmussen. Ny mand på holdet er den evigt aktive Kennet Kærslund Lauridsen, som mange vil kende for flere musikalske sammenhænge.Jeg lytter næsten kun til instrumentalmusik, når jeg går rundt derhjemme.

Jonas Rendbo, forsanger.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Corona med skrald i

Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce