Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sangere samles i Esbjerg

Inger Moltesen Fogh fra Kulturskolen glæder sig over samarbejdet med Den ny Opera. Foto: Tue Sørensen
MGK samarbejde med Den ny Opera vil give sangere masser af erfaring.
Annonce

Udvikling: Et samarbejde mellem de tre MGK-uddannelser i Syddanmark og Den ny Opera i Esbjerg resulterer til næste år i, at seks unge klassiske sangere på MGK i Kolding, Haderslev og Esbjerg nu får lov at optræde med det helt store udtræk i marts næste år, hvor de skal optræde til orkestertræf Sønderborg med et symfoniorkester i ryggen. MGK står for Musikalsk Grund Kursus.

Sangerne, hvoraf de fire er fra Esbjerg, skal i januar arbejde sammen med en instruktør fra Den ny Opera, og det vil give en helt anden ballast for sagerne når de skal til Sønderborg.

- Normalt møder de ofte først dirigenten og orkesteret på selve dagen, og så giver det sig selv, at man koncentrerer sig meget om at få alle tonerne med. Men opera er jo meget mere end blot at synge. Det er også teater og bare grundlæggende at formidle følelser. Så det klæder vi dem på til i en weekend sidst i januar, siger Inger Moltesen Fogh, der tiltrådte lederstillingen på Esbjerg Kulturskole i februar.

Annonce

Samarbejde på tværs

- Det er noget, som vi er stolte af at have fået op at stå, for det viser, at vi som by og kulturskole har noget udover det sædvanlige at byde på. Da jeg tiltrådte var det netop min kongstanke, at vi skulle udbygge samarbejdet med andre institutioner her i byen, og det er det her så et godt eksempel på.

Corona-krisen har sat noget af en bremse for mange af de initiativer, man havde planlagt på skolen. Det siger sig selv, at vi har måttet udskyde en hel del ting, men jeg håber på, at det her sangersamarbejde bare bliver starten på en masse samarbejder på tværs af byen og regionen, siger kulturskolens leder.


Alle er villige til at række ud og samarbejde.

Inger Moltesen Fogh, leder af Esbjerg Kulturskole.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce