Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SE BILLEDERNE: Fænomenet Hit med 80érne

26 år i træk har Hit med 80’erne været et hit på Tobakken. I weekenden var de det igen.

Annonce

Så gjorde de det igen! Solgte Tobakken ud to dage i træk. Billetterne var revet væk på meget kort tid for allerede lang tid siden. Det kan de bare, og har gjort det i mange mange år.

Og det er ikke et af de helt store navne fra den danske eller udenlandske musikverden vi taler om. Det er kopibandet Hit med 80érene såmænd.
I år var det 26. gang i træk at bandet besøgte Tobakken, og siden 2013 er der udvidet med en ekstra dag, så det nu er blevet en fast tradition, at de fylder det lokale spillested to gange den første weekend i november.
Men hvad er det de kan? Det er vi gået på jagt for at finde ud af.

Den første grund er jo nok, at bandet har dybe rødder i Esbjerg. Forsangeren Ole Hansen er tidligere Esbjerg dreng og Kurt Nielsen er også herfra, ligesom præsten fra Guldager Kirke Brian Bannerholt i alle årene har styret leadguitaren.

Men det er jo ikke nok, at man er lokal for at fylde Tobakken år efter år. Det er da også et yderst velspillende orkester, der er blevet mestre i at fortolke den danske musik vi hørte i firserne. Alle de store navne fra den tid, og det er mange, bliver leveret i absolut flotte udgaver. Så det, at der kan synges med på så godt som alle numre, er en god cocktail til en vellykket fest.

Det viser sig da også, at rigtig mange bruger denne fest til at mødes år efter år efter år.

Tag for eksempel pigerne nede fra slagter Kaj Madsen, anført af Lene Nielsen. De var i år for 14. gang i træk afsted og kommer igen næste år.

- I år var vi ti piger, men vi har nogle gange været 17 afsted. Vi står det samme sted hvert år. Lige ved indgangen hvor det ikke er for presset, tæt på baren og toiletterne, så det er perfekt. Det er bare den sjoveste fest, hvor vi kan synge med på det hele. Vi er 17 år, når vi er dernede og 87 år dagen efter, men det er det hele værd, så vi er klar igen næste år, siger Lene Nielsen.

Ole Hansen, forsanger i orkesteret, er bare rigtig glad for, at det er blevet en fast tradition for utallige esbjergensere at bruge denne koncert som et fast holdepunkt.

- Det er da fedt og Esbjerg er da også det eneste sted i landet, hvor vi kan sælge ud på så stort et sted to dage i træk. Men det er nu ikke fordi, at andre byer ikke har fået øje på os. I Aalborg, Herning, Grenaa og Vejle hænges de røde lygter ud, når vi spiller der. Men vi gør jo lidt ekstra ud af Esbjerg, siger han.

Det har i mange år været sådan, at der er overraskelser med i settet. Sidste år var Michael Falch gæst og tidligere har både Peter A.G fra Gnags været med, ligesom Søs Fenger også har været der. I år var det dog to lokale musikere der pludselig dukkede op. Nanna Gundersen og forsanger i Kellermensch Sebastian Wolff.

Ikke mindst Sebastian Wolffs udgave af Anne Linnet hittet ”Glor på vinduer” var helt fantastisk, og han var både glad og beæret over at få lov at give den temmelig alternative udgave af det nummer.

Det blev igen i år årets fest for mange, som nok troligt skal sidde klar, når billetterne kommer til salg til næste års koncerter. For det er med at være hurtig. Der bliver udsolgt igen i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce