Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SE BILLEDERNE: Julen kom fra oven

Jesper Frost Rasmussen havde ladt borgmesterkæden blive hjemme og istedet iført sig en nissehue, da han sammen med julemanden fra oven satte julen i gang i Esbjerg ved at tænde træet.

Esbjerg City havde tænkt i nye baner, da julen skulle sættes i gang i år. Det fungerede rigtig godt, og i det hele taget er Esbjerg som juleby flot med efterhånden.

Annonce

Julemanden plejer at komme til syne fra oven. Som regel i sin kane hen over himlen eller i færd med at klemme sin mave ned gennem en skorsten.

Fredag eftermiddag kom han også til syne i de højere luftlag, men det var hverken i kane eller på et hustag, men derimod i en lift fra beredskabet og flankeret af byens borgmester.

På toppen af Torvet lagde de to an til at tænde byens store juletræ, men det krævede som vanligt hjælp fra byens borgere, i særdeleshed byens børn.

Da der var talt ned nogle gange, blev ikke blot lysene i det prægtige træ tændt, men også mange andre julelys i Esbjerg City kom til skue. Det er et virkelig spektakulært syn, og man skal vist efterhånden være mere end almindelig julebitter, hvis man ikke anerkender, at Esbjergs julebelysning i Kongensgade, i sidegader, i og over Julehyttebyen, ved Heerups Have, hos Broen Shopping, ved musikhuset samt den nye allé ved Ting og Arresthuset er tæt på verdensklasse.

Det er virkelig betagende at se, og på mange af de fremmødte fredag eftermiddag kunne man da også høre den ene rose efter den anden blive tildelt de ansvarlige for byens juleudsmykning.

Ros til ændringer
Ros skal der også tilfalde Esbjerg City, som i år havde valgt at rykke juletræstændingen og julemandens ankomst en uge frem, så den ikke kolliderede med Black Friday og fortravlede shoppingfolk.

Der var bestemt ikke færre mennesker til eventen af den grund - og det endda på trods af en pæn mængde regndråber fra oven.

Fint var det også med julemanden i lift, for langt flere kunne se ham, og det fungerede ærlig talt bedre, end når han står på balkonen. Godt set City!

Selve tændingen var også rykket en time frem, fra klokken 18.00 til klokken 17.00, og det betød langt flere vågne og knap så sultne unger, som alle og én sagde neeej og åhhh og ihhh og waaauw, da julemanden (som også formåede at fatte sig i korthed i år) kom til syne og i samarbejde med børn, borgere og borgmester fik sat julen i gang i Esbjerg City.

Så nu er den her. Julen. Nyd den!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Så kom solen - endelig!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Sommertid er istid

Annonce