Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SE BILLEDERNE: Nu lander helikopterne på sygehuset

I sidste uge blev de sidste øvelser holdt. I dag er personalet på sygehuset i Esbjerg klar til helikoptere.

Annonce

Palle Jessen havde den slags sommerfugle i maven, man kan få, når man står overfor en ny opgave, og ingredienserne er en blanding af en helikopter, brandslukningsudstyr og livredning.

Palle Jensen er en af de nu 19 uddannede portører og serviceassistenter på Sydvestjysk Sygehus, der gør det muligt for helikoptere at lande på den nye helipad på sygehuset.

Torsdag i sidste uge stod han for kontakten med helikopteren, da der blev øvet i heliporten på toppen af sygehuset. Han skulle holde styr på ankomsttider, vindhastighed og -retning blandt andet. Og øvelsen gik efter bogen.

- Nu er det slut med træning. Jeg tror ikke, vi kan blive mere klar, end vi er nu. Det var rart at komme til at berøre det og have det i hænderne. Jeg tror roligt, jeg kan sige, at brodden af nervøsiteten er taget af det, siger Palle Jensen efter øvelsen.

24 timer i døgnet
De 19 uddannede portører og serviceassistenter får snart selskab af flere kolleger, for heliporten skal bemandes 24 timer i døgnet året rundt.

- Vi forventer at uddanne flere. Hvis alt går vel lander vi på 25-26 stykker, fortæller Preben Pedersen, vicelufthavnschef og serviceleder på Sydvestjysk Sygehus. Uddannelser til helikopter landing officer indebærer blandt andet undervisning i brandteori, brug af pulverslukker, røgdykning, flugt- og redningsveje og redningsøvelser.

Næste gang en helikopter lander på Sydvestjysk Sygehus kan det være alvor. Det tager syv-otte minutter fra en helikopter lander på helipaden, til patienten kan være på skadegangen. Vejen dertil går ned via elevator og en gang, hvor en rød stribe i gulvet fører til skadegangen, mens lamper i loftet tændes og signalerer, at gangen skal ryddes. Der forventes 90 landinger på Sydvestjysk Sygehus årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce