Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg er i fuld gang med at vaccinere

70-årige Jørgen Klausen blev den første i Esbjerg til at modtage vaccinen mod Covid-19. Læge Trine Ligaard Azza stod for at give den. Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune
Tirsdag den 29. december 2020 blev en historisk dag i Esbjerg. Her blev 70-årige Jørgen Klausen vaccineret mod Covid-19 som den første. Det går godt med at vaccinere, oplyser sundhedsdirektør.
Annonce

Der stikkes: EU-kommissionen godkendte den 21. december BioNTech/Pfizers vaccine mod Covid-19, og kort efter blev den første dansker vaccineret i det, der betegnes som den største vaccinationsindsats i Danmark nogensinde.

Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune

Tirsdag den 29. december blev den første i Esbjerg vaccineret, og det var læge Trine Ligaard Azza, som vaccinerede 70-årige Jørgen Klausen på Plejehjemmet Hedelund.

I første omgang har Danmark fået en begrænset mængde vacciner. Derfor vil der gå noget tid, før alle danskere kan blive tilbudt vaccination. I begyndelsen vil vaccination derfor blive tilbudt til ældre og til det personale i sundheds-, ældre- og omsorgssektoren, der har tæt kontakt til de mest sårbare borgere.

Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune

Ved redaktionens deadline havde man i Esbjerg Kommune vaccineret 469 plejehjemsbeboere  samt 384 personaler.

- Det er lykkedes at vaccinere flere ansatte end planlagt. Der er cirka seks vacciner pr. glas mod forventet fem vacciner. Vi fortsætter den 6., 7. og 8. januar, og så er alle beboere på kommunens plejehjem, der har været klar til vaccinen og ønsket vaccine, blevet vaccineret 1. gang, oplyser Arne Nikolajsen, der er direktør for Fritid, Sundhed og Omsorg i Esbjerg Kommune til Ugeavisen Esbjerg.

Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune
Annonce

Taget godt imod

Region Syddanmark oplyser i en pressemeddelelse tirsdag, at plejehjemsbeboerne på regionens 234 plejecentre har taget godt imod vaccinen. Således lyder meldingerne, at godt 93 procent af beboerne tager imod tilbuddet om at lade sig vaccinere mod coronavirus.

- Vaccinen kan forhåbentlig være med til at give vores ældre medborgere noget af den livskvalitet tilbage, som coronaen har stjålet fra dem i alt for lang tid. Så jeg er glad for, at så mange tager imod tilbuddet. Det betyder rigtig meget, at vores ældste og sårbare borgere kan føle tryghed, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Alle de vaccinerede skal have endnu en dosis vaccine på et senere tidspunkt for at sikre den bedst muligt beskyttelse mod coronavirus. Når plejehjemmene er færdigvaccinerede på fredag, kan arbejdet med vaccinerne sættes yderligere ind andre steder, og Region Syddanmark følger retningslinjerne fra de nationale myndigheder om prioritering.

Til og med mandag var omkring 2.000 vacciner brugt på sygehuspersonale, mens knap 8.000 vacciner var brugt på plejehjem til beboere, personale og praksislæger. Den tredje leverance af vacciner forventes at lande i Region Syddanmark tirsdag i næste uge.

Når man kan begynde at vaccinere mere bredt i Danmark, bliver der oprettet vaccinationscentre rundt omkring i landet, hvor de fleste personer skal vaccineres. I Esbjerg er det i testcentret på Randersvej, og man vil få et brev, når det er ens tur til at få vaccinen tilbudt.

Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune


Vi forventer, at vi relativt hurtigt kan se en effekt på, hvor mange der bliver smittet med Covid-19 i de risikogrupper, som først får vaccinen. Der er alvorlige udbrud på flere plejehjem og blandt de allerældste, og dér tror vi, at vi vil se en effekt, når vi går i gang med vaccinationerne.

Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm


Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune
Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune
Foto: Torben Meyer / Esbjerg Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Gå i klub på nettet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce