Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Seje cykelryttere: En stafet mod sclerose

Annonce

Alt og alle har været ramt, og hos cykelholdet Cykelnerven Vestjylland har coronakrisen også både piftet dæk og fået en kæde eller to til at hoppe af.

- Pludselig var det slut med at træne i vores sædvanlige grupper, og vores træningstur til det kuperede Harzen blev også aflyst, så vi måtte omlægge træningen. Halvdelen af glæden ved at være med på Cykelnerven er at træne sammen med en masse gode cykelryttere samt kammeratskabet og de fede sociale arrangementer, så det har selvfølgelig været specielt, siger træningsansvarlig Jesper Ditlevsen.

Coronakrisen har ikke blot resulteret i anderledes træningspas og savn af socialt samvær for velgørenhedsholdet, det har også kostet i forhold til at samle penge ind til kampen mod sclerose.

- Ja, vi har desværre måtte udskyde eller helt aflyse flere events. Vi har så prøvet med andre midler som eksempelvis en online auktion over verdensmester Mads Pedersens signerede VM-trøje, som indbragte mere end 15.000 kroner, fortæller Jesper Ditlevsen.

Lidt muligheder for fysisk udfoldelse er der dog kommet, og i weekenden deltog flere ryttere fra Cykelnerven Vestjylland så i ”Corona-stafetten,” som for nylig begyndte på Rådhuspladsen i København, og som over 1.500 kilometer bevæger sig gennem landet for til sidst at lande i Skagen.

Foruden at handle om at lave en stor fysisk aktivitet, hvor man er sammen, men hver for sig, samles der undervejs ind til Cykelnerven/Scleroseforeningen.

Aktiviteten omfatter efterhåndet et meget stort antal mennesker, og efter at have været i Sønderjylland, nåede stafetten i weekenden Esbjerg.
På vejen mod Esbjerg var den blandt andet forbi Ribe Domkirke, hvor biskop Elof Westergaard gav en rundvisning. Fredag ramte depechen Fanø, hvor den med en Harley kom med færgen, mens den lørdag var på en større rundtur over Varde, hvor den med særlig tilladelse fra Vardes borgmester ramte toppen af Blåvand Fyr.

Søndag tilsluttede borgmester Jesper Frost Rasmussen sig stafetten, hvor han kørte med på den første del af ruten mod Børkop, hvor stafetten fortsatte sin rute mod Skagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kandidat: Hende kan man have tillid til

Annonce