Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sidste politiker-rundtur i Tjæreborg

Venstres Søren Heide Lambertsen og May-Britt Andrea Andersen fra de Konservative var blandt de fire politikere, der lørdag var på rundtur i Tjæreborg. Foto: Privat
De viste de første politikere rundt i december, og de sidste fik en guidet tur i søndags. Nu holder de vejret i Tjæreborg og håber, at politikerne lukker sagen om gigantmøller i Tjæreborg Enge helt i.

- Ja, så fik vi vist de sidste tilmeldte politikere rundt i Tjæreborg. Denne gang var vi, trods bidende kulde, så heldige at have besøg af socialdemokraternes Rasmus Rasmussen og Hans Erik Møller, Venstres Søren Heide Lambertsen og May-Britt Andrea Andersen fra de Konservative. Det var dejligt, de ville komme, lyder det fra Anders Pedersen fra initiativgruppen.

Byrådsmedlemmerne tog, ligesom deres kollegaer, rigtig godt imod de mange argumenter fra både turguider - Henrik Weis Aalbæk og Mikael Kirk - og de borgere, der lørdag modtog besøg.


Annonce

Jeg kan jo konstatere, at det ikke ligefrem bliver mødt med klapsalver.

May-Britt Andrea Andersen, de Konservative


Da høringsperioden er overstået, og mange af partierne, grundet Vattenfalls udmelding om at sætte projektet på pause, har meldt deres holdning til projektet ud i pressen, var politikerne denne gang anderledes snakkesalige. En af dem var Hans Erik Møller, der har sæde i Plan og Miljø, som er det udvalg, der i første omgang skal tage stilling til projektet.

-  Det var koldt, men det var også enormt spændende. Det giver jo et helt andet indtryk, og jeg er forbavset over, at de møller der er i dag, de giver så voldsom en skyggepåvirkning. Det ville jo være virkelig voldsomt i 180 meter. Det samme med det påsatte lys, siger Hans Erik Møller, der ser frem til at drøfte sagen på det kommende møde i Plan og Miljø udvalget.

- Men umiddelbart er min klare holdning, at der ikke kommer en lokalplan, der giver mulighed for større møller end de nuværende.

Jakob Lykke siger også nej

May-Britt Andrea Andersen fra de Konservative var også oplyst efter turen, og hun har hele tiden været skeptisk omkring projektet, siger hun.

- Men jeg var med til at sende det i høring, fordi jeg synes, at borgerne skal kunne komme til orde. Jeg har ikke patent på sandheden, og det kunne jo være, at borgerne ønskede det her projekt. Så de skulle have muligheden for at blive hørt, siger hun og tilføjer:

- Men jeg kan jo konstatere, at det ikke ligefrem bliver mødt med klapsalver. Det forstår jeg til fulde, for jeg deler alle deres bekymringer om både gener og sundhed.

Socialdemokraternes Rasmus Rasmussen og Hans Erik Møller på besøg hos Søren Balsby. Foto: Privat

Tilbage i december var socialdemokraternes borgmesterkandidat Jakob Lykke med på den første rundtur. Dengang konstaterede han, at det var en sjælden informativ tur med saglige og gode argumenter.

- Det er vel også blandt grundende til, Vattenfall har trukket projektet tilbage og vil undersøge mulighed for at mindske generne. Det påvirker jo utrolig mange mennesker, siger Jakob Lykke.

Men skulle du nu blive valgt som ny borgmester, hvad siger du så til 180 meter møller i Tjæreborg Enge?

- Jamen jeg er helt enig i de udmeldinger, der er kommet. 180 meter høje vindmøller i det områder er bare for meget.

Så du støtter ikke Vattenfalls projekt med 180 meter høje møller?

- Nej, det gør jeg ikke. Og det kommer jeg heller ikke til.

Det er nu slut for de mange politiker-rundture i Tjæreborg, og dermed ser borgerne i den gamle stationsby frem til, at der forhåbentlig snart kommer en afslutning på sagen.

- Vi ønsker bare, at politikerne vil begrave projektet endeligt. Vi har brug for en sikkerhed og en ro omkring det her nu, siger Anders Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce