Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sidste udkald til Årets Esbjergenser: Nu er der otte kandidater

Sidste års modtager af hæderen Årets Esbjergenser blev Ella Hedegaard Andersen, mangeårig næstformand i Røde Kors Esbjerg samt definitionen på en ildsjæl. Arkivfoto: Niels Husted
Otte kandidater til den ærefulde titel er nu indstillet, men du kan endnu nå at komme med din begrunde indstilling til Årets Esbjergenser.

Kandidater: Titlen som Årets Esbjergenser er en anerkendelse til en borger, der med sine evner, ideer, og handlinger har gjort Esbjerg til et bedre sted at være for esbjergenserne. Der kan være tale om en enkeltstående bedrift, handling eller succes til gavn og glæde for Esbjerg og mange esbjergensere. Der kan også være tale om et årelangt virke eller ligefrem et livsværk af stor betydning for byen og byens borgere.

Det er fint, hvis en kandidats bedrift har været med til at profilere og skabe respekt om Esbjerg nationalt og internationalt, men det er ikke en betingelse for at komme på tale som Årets Esbjergenser.

For at komme i betragtning skal en kandidat være fyldt 18 år og have sin rod og sit virke i Esbjerg. Titlen som Årets Esbjergenser er personlig og tildeles ikke grupper, hold, firmaer, organisationer eller institutioner. Man kan kun blive Årets Esbjergenser en gang, men æren har man hele livet.

Annonce

Årets Esbjergenser nummer 51 skal findes, og efterlysningen af kandidater er i gang. Foreløbig er otte navne spil. Se dem herunder, hvor du kan læse redigerede sammendrag af indstillingerne. Har du selv en kandidat, kan du nå det endnu. Sidste frist er på fredag.

Carina Leuenhagen Jensen

Begrundelse: Carina Leuenhagen Jensen fortjener at komme på æresvæggen som Årets Esbjergenser 2021, fordi hun aldrig siger nej til at hjælpe borgere i Esbjerg Kommune. Hun har i mange år viet rigtig mange timer af sin tid til at hjælpe syge og udsatte borgere med at gøre krav på deres rettigheder. Hun tropper op igen og igen som bisidder i sager om kontanthjælp, sygedagpenge, fleksjob og førtidspension. Hun har været og er en støtte for mange borgere i Esbjerg. Carina Leuenhagen Jensen peger aldrig på sig selv, hun forventer ikke noget til sig selv, men hun sætter alt ind på, at hjælpe, når nogen virkelig behøver hjælp.

Helene Plet

Begrundelse: Arkitekt Helene Plet er en selvskreven og værdig kandidat til titlen som Årets Esbjergenser 2021. Hun er et ægte bysbarn og har i mange år glædet Esbjergs borgere med fine detaljer i bybilledet. Hun er visionær og har udarbejdet mange spændende, brugbare og smukke forslag til forskønnende indretning af den indre by og skabt planer for andre projekter i omegnen. Som mangeårig formand for Esbjerg Kommunes Byfond har hun været med til at udpege smukke bygninger og dermed fået borgeres øjne op for arkitektoniske perler i byen. Hun har ikke været bange for at bide politikerne i haserne med konstruktiv kritik af planerne om ændring af byens udseende og profil.

Johny Wilslew

Begrundelse: Johny Wilslev indstilles for sit livslange kunstnervirke i Esbjerg med malerier, skulpturer og grafisk arbejde. Han har med sit glade kunstneriske udtryk gjort livet i Esbjerg lysere på institutioner, udstillinger og i mange private hjem.

Sådan indstiller du din kandidat

Har du en kandidat til titlen som Årets Esbjergenser, så kan du indstille hende eller ham på tre måder.

1. Klik på dette link: https://pressecentrum.wufoo.com/forms/z1clujzo0lhdogw/ . Skriv navnet på din kandidat og en begrundelse for indstillingen i tekstfeltet. Tryk send.

2. Send en e-mail til aj@ugeavisen.dk Skriv Årets Esbjergenser 2021 i emnefeltet. Skriv navnet på din kandidat og en begrundelse for indstillingen i tekstfeltet. Du kan også vedhæfte et dokument.

3. Send eller aflever din indstilling som brev eller postkort til Ugeavisen Esbjerg, Kongensgade 110, 6700 Esbjerg. Mærket Årets Esbjergenser 2021

Sidste frist for at indstille kandidater er fredag, den 14. januar 2022 klokken 10.


Man kan kun blive Årets Esbjergenser en gang, men æren har man hele livet.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Liv bringer lyset ind på hospice

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Speedwaysportens David Beckham til Esbjerg: Tai Woffinden skifter til Esbjerg Vikings

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergenserne står i kø for at være med til at forme Esbjergs fremtid

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

UC Syd vil have skatteuddannelse til Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Den lige vej til de skrå brædder

Ugeavisen Esbjerg

Politikere: Esbjergs nye uddannelser kan skabe bosætning

Ugeavisen Esbjerg

En fodbolddrømmers dagbog: Sådan endte Braithwaite i Barcelona

Ugeavisen Esbjerg

Erling stopper: Education Esbjerg jagter ny leder

Ugeavisen Esbjerg

Droppede lovparagraffer for de firbenede venner

Ugeavisen Esbjerg

Olila vender tilbage til Kongensgade i version 2.0

Annonce