Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Skatteminister besøger Esbjerg på Brexit-dag

MF'er Anders Kronborg (tv.) er med, når skatteminister Morten Bødskov i aften gæster Esbjerg Havn. Privatfoto
Skatteminister, Morten Bødskov (S), gæster mandag aften Toldstyrelsen i Esbjerg for at opleve eksekveringen af Brexit på nærmeste hold.
Annonce

Ny virkelighed: Når DFDS’s færge i aften (mandag red.) forlader Esbjerg Havn og sætter kurs mod Immingham er det første sejlads siden Brexit. Det kommer danmarks skatteminister, Morten Bødskov (S ) til at opleve fra nærmeste hold, når han besøger både DFDS’ færge og Toldstyrelsen i Esbjerg.

- På mange måder er det en historisk dag i dag. Det er en ny tid for dansk erhvervsliv og for de toldmyndigheder, der hjælper erhvervslivet. Derfor har vi brugt rigtig mange kræfter på at være så godt som muligt forberedt på opgaven, og derfor vil jeg besøge de dygtige medarbejdere og høre, hvad status er, siger Morten Bødskov, inden mandagens besøg i Esbjerg.

Toldstyrelsen har samlet opmandet med i alt 42 medarbejdere for at håndtere de mange arbejdsopgaver, som Storbritanniens udtræden af EU har medført.

- Jeg er glad for, at Morten Bødskov kigger forbi Esbjerg. Esbjerg er skabt, fordi Danmark skulle have en havn og således have en port til Storbritannien og verden. Esbjerg Havn har stadig stor aktivitet med import og eksport mellem Danmark og Storbritannien, siger Anders Kronborg, der ledsager ministeren under besøget på Esbjerg Havn.

Storbritanniens EU-exit medfører både en ny virkelighed for myndigheder og mange danske virksomheder.

- Myndighederne, tolderne, fødevaremyndigheder har arbejdet intenst på Brexit, og de føler sig klar. Det vigtige er, at danske virksomheder indstiller sig på, at de fremover skal handle med et land uden for EU. Derfor er der en kraftig opfordring både fra mig og myndighederne om, at man sørger for at registrere sig og indstille sig på den nye virkelighed, siger skatteministeren.

Her møder Morten Bødskov den del af Toldstyrelsens enhed Told 6, Ekspedition og Administration, som har lokation på Esbjerg Havn. Enhedens formål er at bidrage til at sikre korrekt angivelse af told gennem ekspedition, administration og vejledning, samt udarbejde toldrapporter vedrørende legal vareførsel.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Den ubesejrede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce