Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Skilte i tre generationer

Jakob Lund (th) er tredje generation i Lund Skilte A/S, som fylder 75 år i år. Gunnar Christensen (tv) har været i firmaet i mange af de 75 år. Han var til jobsamtale den 19. april 1978 hos Øivin Lund, som den dag netop var blevet far til Jakob. Gunnar Christensen begyndte i firmaet seks dage senere den 25. april, som var firmaets grundlægger Roald Lunds fødselsdag. Foto: Tue Sørensen
Esbjerg by og havn er lidt mere mere end 150 år gammel. I 75 af årene har et lille familiefirma sat præg på Esbjerg med skilte til firmaer, butikker, institutioner, organisationer og meget andet. Det gør Lund Skilte A/S stadigvæk.

75 år: Jakob Lund er tredje generation i familiefirmaet Lund Skilte A/S. Hans farfar Roald Lund stiftede firmaet i 1946. Sønnen Øivin tog over i 1986, men siden 2007 har Jakob Lund stået i spidsen for firmaet, som i dag har ni medarbejdere. Engang var der mange flere.

- Ja, medarbejderantallet har svinget. I 1950´erne var der en overgang hele 35 medarbejdere, men dengang leverede firmaet også dåser med tryk på til konservesfabrikker. Det gør vi ikke mere, siger Jakob Lund, der trådte ind i familiefirmaet som ganske ung i 1992.

Skal han nævne én ting, som har præget firmaet - ikke blot i de næsten tredive år, han selv har været med, men i alle firmaets 75 år - er det den teknologiske og digitale udvikling.

Annonce

- Den har været enorm, og den bliver ved. Vi får hele tiden ny teknik og nye programmer, der gør det muligt at forenkle, forny eller forbedre de skilteløsninger, vi kan tilbyde kunderne. Og konkurrencen er hård i branchen, så der er ingen vej udenom. Vi skal kunne følge med, når det gælder teknik og kompetencer. Kreativitet er ikke nok, siger Jakob Lund.

Stor spændvidde

Man skal bruge widescreen for at overskue den palette af opgaver, Lund Skilte A/S arbejder med for kunder i hele landet. Bare en lille tur rundt i Esbjerg kan dog give et godt indtryk af skilteløsningernes spændvidde. Lund Skilte A/S har blandt andet lavet de store Blue Water Arena-skilte på byens stadion, og adskillige facader og firmabiler har skilte eller reklamefolier, som Lund Skilte A/S har lavet.


Min farfar og min far drev og udviklede firmaet på hver deres måder, og det samme prøver jeg i respekt for den virksomhed og firmakultur, de lagde grunden til.

Jakob Lund, tredje generation i spidsen for Lund Skilte A/S


På firmaets lange referenceliste finder man så forskellige lokale kunder som Esbjerg Vandrerhjem, Semco Maritime og Sydvestjysk Sygehus, men på landsplan er Esbjerg-firmaet også med. For nogle år siden leverede firmaet således infoskilte til omkring 4.000 rastepladser i hele landet.

- Vores forretning hviler på en blanding af gamle og nye kunder fra vores nærområde, som er det gamle Ribe Amt, og kunder som har adresse andre steder i landet, siger Jakob Lund, som - to år efter at have overtaget firmaet efter sin far - bestemte sig for et strategisk og organisatorisk skridt, han aldrig har fortrudt.

Jacob Lund over efter sin far, Øivin Lund, i 2007. Øivin Lund tog over efter stifteren af firmaet, Roald Lund, i 1986. Foto: Tue Sørensen

- Jeg fandt den gang, at det blev mere og mere komplekst at drive et firma, og jeg havde behov for at kunne trække på indsigt, jeg ikke selv følte at have nok af. Derfor besluttede jeg i 2009, at Lund Skilte A/S skulle have en professionel bestyrelse. Det fik firmaet, og det har både jeg og Lund Skilte A/S haft gavn og glæde af lige siden, Min farfar og min far drev og udviklede firmaet på hver deres måder, og det samme prøver jeg i respekt for den virksomhed og firmakultur, de lagde grunden til, siger Jakob Lund, der oprindeligt er uddannet skiltemaler.

Annonce

Flytning på vej

Et af de punkter, der har fyldt på dagsordenen for både Jakob Lund og bestyrelsen i den senere tid, er planen om at finde et nyt sted at være. I Sjællandsgade rækker pladsen ikke længere til de medarbejdere og det større maskineri, som blandt andet en voksende produktion af outdoor-reklamer kræver, så derfor lakker det mod enden i Sjællandsgade, hvor firmaet ellers har været i mange år.

- Vi arbejder på en løsning, men den er ikke faldet helt på plads endnu. Gør den det, så får vi ny adresse på Esbjerg Havn, hvor flere af vore største kunder også har adresse, siger Jakob Lund, som glæder sig til at komme på plads i de nye rammer sammen med sine medarbejdere.

Blandt dem er Gunnar Christensen, som har været i firmaet hele Jakob Lunds liv. Gunnar Christensen var til jobsamtale den 19. april 1978 på Jakob Lunds fødedag, og han havde første arbejdsdag i firmaet på Roald Lunds fødselsdag den 25. april.

Jakob Lund og Gunnar Christensen på arbejde sammen for Lund Skilte i 1998. Foto: privat

Her er nogle af de særlige opgaver

Ugeavisen Esbjerg har bedt Jakob Lund nævne et par af Lund Skiltes store og/eller specielle opgaver. Eksemplerne her siger noget om firmaets spændvidde:

 • Blue Water Arena skiltet ved hovedindgangen til stadion i Esbjerg
 • Skiltemæssig rebranding af AH Industries.
 • Logoændring fra Mærsk Oil til TOTAL i løbet af 24 timer.
 • Sikkerhedsskilte til de tre nye platforme på TYRA, To i Asien og en i Italien.
 • Ny udendørsskiltning hos Viking i Esbjerg  efter deres facaderenovering.
 • Infotavler til alle landets rastepladser.
 • Maling af Q8 logo på silo på Esbjerg Havn.
 • Gravering af mursten til Fiskeri- og Søfartsmuseet.
 • Carlsberggavlen i Storegade fra 2001.
 • Rebranding af Kløver Mælk i hele Danmark.
 • Olesen og Jensens firmaskiltning i tre generationer.
 • Skilte og plaketter til Hovedbibliotekets æresvæg for Årets Esbjergensere.

De tre generationer i chefstolen hos Lund Skilte A/S

1. Roald Lund 1946 til 1986. 2.  Øivin Lund 1986 til 2007 3. Jakob Lund 2007 og stadig.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Christian Victor Petersen efter konkurs: - Det er jeg ked af

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs stolte historie er ikke nok

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

På jagt efter en ny fortælling

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til to af de store

Ugeavisen Esbjerg

Offshore: Målet er mere momentum

Ugeavisen Esbjerg

På natsværmerjagt i Marbæk

Ugeavisen Esbjerg

Det regner altså meget

Ugeavisen Esbjerg

Rybners bygger studieboliger for tyve millioner

Ugeavisen Esbjerg

EfB Akademi er på akut trænerjagt

Ugeavisen Esbjerg

Spillerforeningen: EfB har købt sig tid til at chikanere spillerne

Ugeavisen Esbjerg

Brandvæsen stiller om til klimaudrykninger

Ugeavisen Esbjerg

Lokale unge viser ministeren den rigtige Jerne Station

Ugeavisen Esbjerg

Endnu en spiller stopper i EfB: Kikkenborg er færdig

Ugeavisen Esbjerg

Oplev læderskildpadden fra Vadehavet

Ugeavisen Esbjerg

Fodbolden kan ende hos de lokale

Ugeavisen Esbjerg

Øvelokalernes hus tager form

Ugeavisen Esbjerg

Oplev stjernespækket cykelløb i Esbjerg og Ribe

Ugeavisen Esbjerg

Rosé- og Blomsterfestivalweekend i Esbjerg City

Ugeavisen Esbjerg

Udstilling med fokus på biodiversitet

Ugeavisen Esbjerg

Den bedste kommer ikke til Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Bedrøvet sponsor: EfB's ejere og ledelse har malet sig op i et hjørne

Ugeavisen Esbjerg

Gjesing Bistro og Byens Bistro er under konkursbehandling

Ugeavisen Esbjerg

EfB-læge efter opsigelse: - Jeg vil ikke acceptere, at min faglighed kompromitteres

Annonce