Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Skole advarer mod Facebook efter slagsmål i skolegården

Et slagsmål i skolegården blev filmet af eleverne, og det fik Vitaskolen til at advare forældre mod de sociale medier.

Annonce

Det var et voldsomt slagsmål i skolegården, da to af Vitaskolen Bohrs elever røg i totterne på hinanden tirsdag i sidste uge. Og mens nogle elever forskrækkede kiggede på, hev andre deres mobiltelefoner frem og begyndte at filme. Slagsmålet blev standset af lærere, men på grund af videooptagelserne var skolens ledelse bekymrede for, om slagsmålet kunne føre mere med sig. For skolen fandt ud af, at de to elever flere gange havde været i totterne på hinanden udenfor skoletiden, og derfor sendte ledelsen både ekstra lærere i skolegården til at holde øje i frikvartererne og en besked rundt til elevernes forældre.

- Vi ved, at sådan noget hurtigt bliver delt, og det er med til at trappe en konflikt op. Er det blevet filmet og bliver det delt, så kan man frygte, hvad der kommer til at ske i morgen. Derfor vælger vi at skrive ud til alle forældre, fortæller skoleleder på Bohrskolen Ole Lerke og forklarer, at elevernes omgang med de sociale medier er et konstant fokuspunkt for skolerne.

Han erkender også, at skolerne ikke kan løfte opgaven alene.

- Hvis vi skal lykkes, skal det være i fællesskab. Netop fordi meget af det her foregår i fritiden, så er vi afhængige af, at vi sammen interesserer os for hvad de unge mennesker laver på de sociale medier, siger Ole Lerke.

Et knivrygte
Budskabet, der blev sendt rundt til forældrene, var dog langt fra så klart (du kan læse hele beskeden nederst i artiklen), og beskeden skabte mere usikkerhed end klarhed. Blandt andet opstod der et rygte om, at der havde været en kniv involveret i slagsmålet.

- Jeg har da også hørt noget med en kniv. For den historie gik også, men der var ikke nogen kniv. Det var et godt gammeldags slagsmål i skolegården, siger Ole Lerke og understreger, at skolen skrev rundt til forældrene for at advare mod en eskalation af konflikten på de sociale medier.

- Hvis beskeden ikke var formuleret optimalt, er det selvfølgelig uheldigt, for intentionen har været, det jeg har forklaret. Det har ikke været for at stikke noget under stolen eller feje noget under gulvtæppet, for vi blev netop enige om, at vi ligeså godt kunne være ærlige, siger Ole Lerke og forklarer, hvorfor skolen i beskeden til forældrene flere gange advarede mod hvem eleverne omgås.

- Det er vel bare for at sige, lad være med at piske en stemning op, siger han og understreger, at der har været ro på skolen siden slagsmålet.
Ifølge skolelederens oplysninger lykkedes det at forhindre videoerne i at blive delt på nettet.

BESKEDEN TIL FORÆLDRENE:
”Der har i dag været en situation i pausen med en konflikt mellem Vitaelever fra udskolingen, som mange elever har hørt noget om. De involverede parter vil blive kontaktet. Vi er er på sagen og har været i klasserne og informere om handlemuligheder, hvis situationen gentager sig. Da konflikten er udsprunget af aktiviteter udenfor skoletiden, er vores opfordring, at I som forældre altid er nysgerrige og opmærksomme på, hvor og med hvem jeres unge færdes. Ligeledes vil en nysgerrighed på Snap-grupper, Facebook-grupper m.m. og disses medlemmer have godt af bevågenhed, for de større elevers vedkommende. På skolen vil der være øget tilsyn i pauserne den næste tid.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce