Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Skoledagen bliver næsten helt normal

Bakkeskolens pædagogiske leder for undervisningen Christian Varming kan lade tommestokken blive hjemme, for kravet om to meters afstand hører nu fortiden til. Der skal dog stadig holdes afstand og vaskes hænder i skoletiden. Arkivfoto: Niels Husted
I næste uge begynder folkeskolen. Det er slut med coronaskolens nødundervisning, men der skal stadig holdes afstand og vaskes hænder.
Annonce

Coronaen lagde en dæmper på folkeskolen. Klasser blev delt i to, elever trak afsted med hinanden i snore, læreren var den samme hele dagen, der blev holdt afstand, vasket hænder og der blev vasket hænder igen.

Det sidste – altså den øgede fokus på hygiejne - kommer til at fortsætte, når folkeskolen i næste uge åbner efter sommerferien, men coronaskolen, som eleverne lærte at kende under nedlukningen, er det slut med.

- Det gode er, at vi ikke længere siger, der kun må være ti elever i klasserne, så vi kan undervise klasserne samlet. Nødundervisningen forsvinder, så der bliver almindelig undervisning, siger Diana Mose Olsen (SF), formand for Esbjerg Kommunes børne- og familieudvalg, og fortæller, at Esbjerg Kommune følger retningslinjerne fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Netop overgangen fra nødundervisning vil være den største forskel på folkeskolen før og efter ferien. Nu skal eleverne igen møde ind til et normalt skoleskema, de skal følge pensum i de forskellige fag, og de får igen undervisning af faglærere.

Annonce

Det svære frikvarter

På Bakkeskolen har Christian Varming, pædagogisk leder for undervisningen, også læst retningslinjerne fra ministeriet, og selvom han glæder sig til en mere normaliseret skoledag, så ser han også udfordringer i retningslinjerne, som skolerne skal løse. For selvom meget bliver mere normalt, er der også anbefalinger om, at eleverne holder en meters afstand til hinanden.


Vi vil have en skærpet opmærksomhed på smitte, og hvis der sker en stigning, har vi en mulighed for at lave nødundervisning på den enkelte skole.

Diana Mose Olsen (SF)


- Retningslinjerne peger på, at de aktiviteter, børnene deltager i, fortsat skal være indenfor den samme børnegruppe. Der skal vi som skole tænke kreativt i forhold til frikvarterer. Børnene må gerne have frikvarter på samme tid, men de må ikke lege med børn fra andre klasser, så vi er nødt til at lave en eller anden form for zoneopdeling, fortæller han.

Alt bliver altså ikke helt normalt. Og når skoler plejer at samle eleverne i store grupper blandt andet til en første skoledag, skal der også tænkes nyt. I år bliver første skoledag måske holdt udendørs, overvejer Christian Varmning, men han kan også findes noget positivt i, at plejer ikke overlever coronakrisen.

- I forhold til hygiejne skal vi køre videre på de gode rutiner, vi har haft. Jeg har gode forventninger til det, for jeg tror generelt, det kan gøre noget godt for vores helbred, siger han og kommer med endnu en positiv effekt af coronaskolen.

- Det har givet en meget roligere opstart på dagen, at børnene er blevet afleveret udenfor til nogle voksne og er gået ind i klasserne samlet. Jeg tror, det har været godt for alle - børnene har oplevet, at de voksne har tillid til, at de kan det, og forældrene har ikke skullet ind og aflevere i morgencentrifugen, siger Christian Varming.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

De blå døre åbner

Ugeavisen Esbjerg

Farvel til fnat

Ugeavisen Esbjerg

Håndspritten har sine bagsider

Ugeavisen Esbjerg

FysioDanmark udvider

Annonce