Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Skolestart med sundt i madpakken

amagermad
I august begynder 1.200 børn i 0. klasse i Esbjerg Kommune. Og de skal da have gode og sunde madpakker med. Her kommer tips og opskrifter til mulige af slagsen.
Annonce

Mad med: En klapsammenmad med torskerogn og tomat, agurk og gulerod som tilbehør. En grov chokoladebolle. En amagermad – klassikeren med en skive rugbrød og en skive franskbrød – med hytteost og salat.

Det er eksempler på, hvordan du nemt og uden at skulle bruge oceaner af tid kan gøre dit barns madpakke til en appetitvækker. Det er vigtigt, især hvis man er forælder til en søn eller datter, der sammen med cirka 1.200 andre børn i Esbjerg Kommune begynder i 0. klasse i august.

For når man skal til at lære at gå i skole, er spisepausen en stor omvæltning. Væk er børnehavens trygge rammer med god tid til maden, hjælpende pædagoger og fællesskab om måltidet. I skolen er spisepausen kortere, og med ofte kun én voksen til stede skal børnene være mere selvhjulpne - samtidig med at mange børn ikke er vant til at have en madpakke med.


Det skal være nemt for alle at være sunde.

Louise Basic Poulsen


De udfordringer kan en madpakke, som med indbydende og sund kost giver barnet lyst til at spise, være med til at takle. Det siger projektleder Louise Basic Poulsen fra Mejeriernes Skolemælksordning:

- Børn har brug for næring til læring. De har en lang skoledag, der kræver masser af energi. Derfor er det nødvendigt med en god madpakke og en drikkedunk med vand, og så anbefaler vi, at man supplerer madpakken med en skolemælk.

Annonce

Nemt at gå til

Men i en travl hverdag kan det være svært at finde på ideer til en inspirerende madpakke. Som en hjælp til forældre til børn i de kommende 0. klasser har Mejeriernes Skolemælksordning udarbejdet opskrifter, inspiration og tips, der sikrer energi og væske til en lang skoledag.

Opskrifterne, der tager udgangspunkt i de officielle kostråd, og det øvrige materiale ligger på Skolemælk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce