Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Slå ud i al slags vejr hos Birdieclub

Michael Smedegaard har sammen med sin svoger åbnet Birdieclub Esbjerg, hvor du kan slå ud i al slags vejr. Foto: Tue Sørensen
Birdieclub er stedet, hvor du kan spille golf, selvom det både er koldt, vådt og mørkt. Der er over 80 baner at spille, og du bliver kontrolleret af en teknologi, der bruges til at tracke både missiler og projektiler.
Annonce

Slå ud: Driller vejret, eller er det bare den mørke årstid, der gør, at det ikke er muligt at komme på golfbanen og nyde en runde med vennerne, så er der nu hjælp at hente.

Hos Birdieclub på Stenhuggervej 23 i Esbjerg kan du via simulatorer få den (næsten) perfekte erstatning og spille intet mindre end 80 berømte baner fra hele verden på en realistisk skærm. Det er Michael Smedegaard, der står bag konceptet, der faktisk slog dørene op den 1. marts i år.

- På 14 dage fik vi over 100 medlemmer, men så kom der en vis pandemi, og så måtte vi lukke ned igen den 17. marts. Men nu er vi tilbage, smiler Michael Smedegaard, der med Birdieclub har skiftet branche efter 25 år som helikopterpilot.

- Jeg ville gerne prøve noget andet, og da jeg selv spiller golf og synes, at der har manglet et sted som Birdieclub, ja så byggede og åbnede jeg det selv med min svoger som forretningspartner.

Annonce

Slå ud uanset vind og vejr

Michael Smedegaard har helt ret i den betragtning, for udover en enkelt simulator i Blåvand, så skal man til Ikast, Fredericia eller Århus for at finde lignende steder.


Det er ikke altid, man kan nå en hel runde på golfbanen. Eller også er det for koldt eller vådt derude. De problemer har man aldrig her.

Michael Smedegaard


Steder, hvor man uanset vejr og vind kan træne sit jernslag på drivingrangen, eller vælge greens og huller med lige præcis den afstand, man ønsker det.

- Man kan stort set vælge alle de forhindringer, der kan gøre det ekstra udfordrende, siger Michael Smedegaard og forklarer, at ved hvert slag får man alle de oplysninger, man har behov for til at analysere sit slag.

- Og der er også mulighed for at optage en video af slaget, så man enten selv eller ens træner kan se, hvad der eventuelt skal rettes til, siger Michael Smedegaard.

Annonce

Teknologi bruges i militæret

Simulatorerne er fra den danske verdenssucces TrackMan, der står bag et avanceret system, der kan måle blandt andet hastighed og rotation på golfbolde. Og en hel masse andet.

Det er primært professionelle spillere og golftrænere, der anvender løsningen, men selve radarteknologien bruges også i militæret til at tracke missiler og projektiler.

- Det er et enestående godt produkt, som bare leverer hver gang, forklarer Michael, der har skabt Birdieclub med et koncept, man blandt andet kender fra fitnesscentre.

Det betyder, at man som medlem får en nøglebrik, og så kan man ellers komme og gå, som man vil indenfor åbningstiden, der er fra klokken 6.00 til 0.00. Det satser Michael på, at der er mange af de flere tusinde golfspillere i Esbjerg og omegn, som vil gøre i fremtiden.

- I vores indendørs golfcenter er der altid en behagelig temperatur og en god atmosfære. Og vi tilbyder også personlig træningslektioner med vores PGA træner Nikolai Wiuf. Men man kan bare komme og få en gratis prøvetime og se, om det er noget for én. Og man kan selvfølgelig spille med sit eget, rene udstyr og bolde i vores simulatorer, smiler Michael Smedegaard, der nu ikke længere styrer et cockpit, men en Birdieclub.


Der er sket vildt meget på området, siden de første golfsimulatorer kom for efterhånden mange år siden. Ja, de kan faktisk slet ikke sammenlignes med dem, vi har i dag.

Michael Smedegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce