Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Smittekurven i Esbjerg Ø er knækket

Hvis smittekurven ikke lider endnu et knæk i den forkerte retning, tyder det på, at eleverne på Bakkeskolen (billedet) og Præstegårdskolen kan vende tilbage i skole efter påskeferien. Arkivfoto: Niels Husted
Med test og isolering af smittede er det lykkedes Esbjerg Kommune at bringe smitten i Esbjerg Ø ned. Kvaglund har med højeste incidenstal i kommunen 640, men det er faldende.

Corona-status: Der var godt nyt, da regeringslederne sent mandag aften forlod forhandlingerne for på tv at fortælle danskerne om den store genåbningsplan af landet. Godt nyt, fordi coronasmitten falder. Det gør den også i de tre sogne i Esbjerg Kommune, hvor incidenstallet på et tidspunkt var højere end i Vollsmose, og hvor skoler og daginstitutioner den 18. marts blev lukket ned. Kurven i Esbjerg Ø er knækket, meddeler direktøren for Borger & Sundhed, Arne Nikolajsen.

- Det er lykkedes os at knække kurven og bringe smittetallet ned ved at teste, være opsøgende overfor smittede familier og få dem isoleret. Vi har fået skabt 27 isolationspladser i ombyggede institutioner og ældreboliger, og vi har i gennemsnit 19 personer isoleret hver dag. Har der i en familie været flere smittede medlemmer end raske, er de smittede blevet boende hjemme, mens resten er blevet isoleret - og omvendt, siger Arne Nikolajsen.


Vi kunne se, at smitten spredte sig til Kvaglund, og der har vi også en del smittede. Faktisk er Kvaglund nu der, vi har det højeste smittetal.

Arne Nikolajsen


Hvor incidenstallet på Stengårdsvej og Jerne den 17. marts var på hele 1.158, er det i dag faldet til 564 - og falder stadig dag for dag. I Esbjerg Kommune er incidenstallet 145 og faldet med 15 fra mandag til tirsdag.

Annonce

Halvdelen var aldrig testet

- Vi kunne se, at smitten spredte sig til Kvaglund, og der har vi også en del smittede. Faktisk er Kvaglund nu der, vi har det højeste smittetal. Incidenstallet i Kvaglund er på 640, men har været oppe på 813, og det falder stadig, fortæller direktøren og tilføjer:

- Når vi tester mange, opdager vi også flere smittede. I uge 11 testede vi 2.647 personer i Kvaglund og Mosaikken på Stengårdsvej. Over halvdelen af de borgere, vi har fået testet, var ikke i forvejen blevet testet i løbet af hele det år, vi har haft Covid-19. Så der er jo gået mennesker rundt uden symptomer, men som var smittede med corona.

Annonce

Nødpasning

Da smittekurven steg, fik Esbjerg Kommune ikke blot et påbud om at lukke skoler og institutioner i Esbjerg Ø, kommunen fik også forbud mod at anvende de nedlukkede lokaler og udearealer til nødpasning. Derfor er der tænkt kreativt for at finde egnede lokaler.

- Vi må ikke bruge lokalerne, men vi skal lave nødpasning. Vi syntes ikke, det gav mening at lave nødpasning 50 meter væk, så vi har søgt efter lokaler uden for de tre corona-ramte sogne, fortæller Jørn Henriksen, direktør for Børn & Kultur.

Mens børnehavebørn er blevet fragtet til de nye destinationer i blandt andet Bramming og Hjerting, så har det stadig været op til forældrene at få afleveret vuggestuebørn.

- Derfor er der forældre, der kommer i en presset situation. Det ved vi, men langt de fleste forældre har løst det, siger Jørn Henriksen, som håber på, at institutionerne kan åbne igen, når påbuddet udløber.

- Påbuddet løber til den 26. marts, og med faldende smittetal håber jeg på, at børnene kan vende tilbage i næste uge, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

25 år hos Bauhaus

Annonce