Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Socialdemokratiet har holdet klar

Jakob Lykke ved nu hvem han skal arbejde sammen med frem mod valget Foto: Tue Sørensen
Veteran og nytilkommen røg helt til tops, da socialdemokraterne satte holdet.

Politik: Så har socialdemokraterne i Esbjerg sat holdet. Og det blev med et par gedigne overraskelser i rækkefølgen på listen.

Jakob Lykke, der er partiets spidskandidat, tog førstepladsen, og på andenpladsen kom erfarne Hans Erik Møller, der sidst var opstillet som nummer syv og som ved valget fik ottende flest antal stemmer. Det er muligvis Møllers indædte kamp mod højhuse i midtbyen, der har båret frugt.

Som nummer tre valgte socialdemokraterne Karin Schwartz. Hun har været ude at flirte med Alternativet og før det sin egen liste, Empartiet, men gammel kærlighed ruster ikke og hun er åbenbart taget til nåde med honnør og klapsalver. Mussa Utto blev nummer fire, og han har jo ikke mindst stor opbakning i indvandrerkredse og blandt andengenerationsdanskere, hvor han er en kendt og værdsat figur.

Annonce

Skulderklap

For Karen Sandrini må placeringen som nummer fem på listen være et kærkomment skulderklap. Som helt ny i byrådet fik hun formandsposten i et af de allertungeste udvalg, hvilket udløste mukken i krogene.

Men medlemmerne må være glade for indsatsen og belønnede hende med en god placering. I følge kilder med lang historisk og politisk hukommelse er det den højeste placering en ripenser har fået, siden partiet gik bort fra en prioriteret opstilling, der tog hensyn til, hvor kandidaterne kom fra.

Annonce

Røg langt ned

Bemærkelsesværdigt er det også, at de to nuværende byrådsmedlemmer Nini Oken, Ribe, og Ulla Kroman-Mejer, Bramming fik en relativ lav placering på kandidatlisten som henholdsvis nummer 17 og 14.

De kan så i lighed med andre kandidater, der er placeret nede på listen, glæde sig over at partiet har sideordnet opstilling, der betyder, at nummer 17 godt kan overhale eksempelvis nummer seks.

Da Jakob Lykke stillede op første gang, havde han en placering som nummer 14, men kom alligevel i byrådet, så det kan lade sig gøre.

De andre, der sidder i byrådet, fik gode placeringer. Den hidtidige gruppeformand Jørgen Ahlquist kom ind som nummer syv og i det hele taget er de øvrige medlemmer placeret lige over og under ham.

14 af kandidaterne er fra Esbjerg, 4 er fra Ribe, en er fra Bramming og en enkelt fra Tjæreborg.

Ni er kvinder og 11 er mænd.

25 procent af partiets stemmeberettigede deltog i afstemningen, og det er ifølge formand for Fællesledelsen i Esbjerg, Poul-Erik Hansen meget lig stemmeprocenten ved foregående afstemninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

50 år på vingerne

Ugeavisen Esbjerg

Auktion på nettet

Annonce