Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SOSU-assistent: Jeg er stolt over at gå forrest

Emma Siggaard Olsen er ansat på demensafsnittet på Områdecenter Hedelund. Her gør hun dagligt en stor forskel, og det er hun glad for også at kunne under Coronapandemien. Foto: Privat
Emma Siggaard Olsen står dagligt i frontlinjen på Områdecenter Hedelund, hvor hun arbejder på demensafsnittet. Det er hårdt under en coronapandemi, men det er også meningsfuldt.

Frontkæmper: Emma Siggaard Olsen blev i maj måned 2020 færdiguddannet Social- og Sundhedsassistent. En drøm gik dermed i opfyldelse, men også her satte den nuværende sundhedskrise en stopper for den helt store fejring. Stor fest og officiel dimission blev der ikke noget af.

Før, under og efter maj måneds eksamensbevis har Coronapandemien fyldt rigtig meget i 23-årige Emma Siggaard Olsens tilværelse. Hun er nemlig helt ude i frontlinjen, hvor de store, reelle kampe bliver kæmpet.

Og selvom det til tider er fysisk hårdt, vagterne er lange og mundbindet giver røde knopper, så er Emma Siggaard Olsen glad for dagligt at gå på arbejde.

Annonce

- Mange er jo hjemsendt, og har det virkelig svært ved netop det. Jeg har det rigtig godt med, at jeg hver dag kan stå op og tage på arbejde, fortæller hun og fortsætter:

- Og så er jeg bare virkelig glad for mit arbejde og går op i det. Jeg er stolt over at være blandt dem, der med min viden og baggrund er med til at gå forrest og gøre en forskel, siger hun.

Hårdt at afvise pårørende

Det hele er dog ikke kun smil og glæde. Emma Siggaard Olsen er ansat på demensafsnittet på Hedelund, og selvom det ikke er alle beboere på det afsnit, som helt forstår, hvad corona er, så berører det dem. Og det berører Emma.

Emma Siggaard Olsen er stolt over sit fag og den faglighed, hun bidrager med på Områdecenter Hedelund. Foto: Tue Sørensen

Der er næsten dagligt nye restriktioner og retningslinjer at forholde sig til. Noget er krav, andet er anbefalinger, og der er meget at holde styr på og holde sig opdateret om. Rigtig meget.

- Det er faktisk noget af det hårdeste, synes jeg. Bedst, som man er inde i det, kommer der noget nyt. Og så kan det være følelsesmæssigt hårdt at være den, der skal håndhæve besøgsreglerne. Lige nu har hver beboer kun tre faste pårørende, der kan komme på besøg, og der må vi nogle gange stå og afvise pårørende. Det er hårdt, men det er vores ansvar, at de retningslinjer bliver overholdt, fortæller Emma Siggaard Olsen.

Blandt personalet fylder coronakrisen naturligvis også meget, men der er en god ånd.

- Vi tænker selvfølgelig over, at vi er i frontlinjen, og at vi er mere udsat i forhold til smitte. Men vi snakker også meget om det den anden vej. Vi passer alle meget på og overholder alle retningslinjer, for vi vil ikke risikere at bære smitte ind på plejehjemmet. Vi er mange, der holder os rigtig meget hjemme i fritiden, hvilket selvfølgelig også er hårdt, fortæller Emma Sigaard Olsen, der allerede har fået tilbudt om vaccination, men har takket nej.

- Men det er ikke, fordi jeg ikke ønsker den, for det gør jeg. Men jeg er med mine 23 år den yngste på min afdeling og ikke så sårbar som andre. Derfor har jeg valgt, at der var en anden, der skulle have gavn af min vaccine i første omgang, siger Emma Siggaard Olsen, der glæder sig til en normal hverdag, hvornår den så end kommer:

- Jeg glæder mig rigtig meget. Det gør vi vist alle. Til at komme ud og opleve ting, være sammen med andre uden afstandskrav, mundbind og alle mulige andre restriktioner. Det bliver så dejligt.


Jeg er stolt over at være blandt dem, der med min viden og baggrund er med til at gå forrest og gøre en forskel.

Emma Siggaard Olsen, SOSU-assistent på Områdecenter Hedelund


SOSU-assistent

Som social- og sundhedsassistent er man en del af frontpersonalet under Coronapandemien. Som social- og sundhedsassistent sikrer man, at borgeren får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsenet – hele vejen igennem. Uanset om du arbejder med ældre, syge eller handicappede, er SOSU-assistenten nøglepersonen, der kan motivere, koordinere og udføre opgaver inden for grundlæggende pleje og rehabilitering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Annonce