Annonce
Ugeavisen Esbjerg

SOSU Esbjerg bidrager med hjælp til Corona-beredskab

På SOSU Esbjerg blev der forleden udleveret plejesenge, værnemidler og diverse engangsudstyr til kommuner og sygehus. Udstyret skal indgå i beredskabet under corona-epidemien.

Mens undervisningen for eleverne på SOSU Esbjerg lige nu foregår online, og lokalerne står tomme, har skolen tilbudt at bidrage med udstyr og værnemidler, der alligevel ikke bliver anvendt i lukkeperioden, som hjælp til kommunernes og regionernes beredskab under Covid-19-epidemien.

Mundbind, overtræksdragter, sikkerhedsbriller og engangshandsker blev sendt afsted til Sydvestjysk Sygehus og skolens samarbejdende kommuner.

- Corona-epidemien har bragt vores samfund i en helt ekstraordinær situation, som skolen ønsker at bidrage til. En del af dette er at stille udstyr og kompetencer til rådighed i det omfang det er muligt og meningsfuldt, siger Lisbeth Nørgaard, der er direktør på SOSU Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Vejen Kommune har også taget imod tilbuddet om at få del i det udstyr og værnemidler, som SOSU Esbjerg har stillet til rådighed. I Vejen skal 10 plejesenge fra SOSU Esbjerg være med til at løse kapacitetsproblemer, og det glæder Kirsten Dyrholm Hansen som er ældre- og rehabiliteringschef i Vejen Kommune.

- Sengene kommer til at indgå i et særligt afsnit, vi har indrettet på Egely, som er et tidligere plejehjem. Dette afsnit skal være med til at løse den samlede kapacitet ift kommunens akutfunktioner, som er nødvendig i forbindelse med borgere, der i den aktuelle situation udskrives hurtigere fra sygehusene. Afsnittet kan også bruges til borgere som har været indlagt med COVID-19 og som skal efterbehandles i kommunen.

- Vi har altid haft et godt samarbejde med SOSU Esbjerg og er meget taknemmelige for den hjælp, som skolen har stillet til rådighed i den situation, vi står i lige nu. Der er brug for alle de værnemidler vi kan skaffe, og skolens bidrag er meget kærkommen, forklarer Kirsten Dyrholm Hansen.

Landets øvrige social- og sundhedsskoler bidrager ligeledes til beredskabet.

Plejesenge, håndsprit, handsker, mundbind, kørestole, lifte, dropstativer, bækken og sengeborde samt medarbejdere med sundhedsfaglig uddannelse er eksempler på den assistance, som flere skoler har tilbudt deres samarbejdskommuner og -regioner.

På SOSU Esbjerg tilbydes også gratis E-læringskurser til plejepersonale i kommunerne, ligesom skolen nu udbyder online AMU-kurser om Corona-virus.

På skolens hjemmeside findes også links og henvisninger til regionens og kommunernes jobbanker, hvor man kan melde sig og indgå i nødberedskabet.

Fakta

SOSU Esbjerg er lukket, elever og medarbejdere er hjemsendt og al undervisning foregår online via digitale platforme. Indtil videre er skolen lukket frem til 13. april 2020.
SOSU Esbjerg uddanner Social- og sundhedsassistenter, Social- og sundhedshjælpere og Pædagogiske Assistenter.
Eleverne kommer typisk fra Varde, Fanø, Esbjerg, Vejen og Billund Kommuner.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Poul Madsen fra Ekstra Bladet: ”Jeg har frygtet, at jeg selv blev hensynsløs på grund af mit arbejde”

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

God sommer for tre unge fra Esbjerg

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Over 100 haver i Esbjerg slippes fri

Ugeavisen Esbjerg

Spillerforeningen: Brevet er et resultat af at spillerne ikke føler sig hørt

Ugeavisen Esbjerg

Spillere sender åbent brev til EfB: - Vi har oplevet daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger

Ugeavisen Esbjerg

Aldi godt på vej med ny butik

Ugeavisen Esbjerg

It-uddannnelser trækker studerende

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag presser båndet til EfB’s støtter

Ugeavisen Esbjerg

Glemte at festugen har jubilæum

Ugeavisen Esbjerg

Slip din indre klovn løs

Ugeavisen Esbjerg

Alle skal være trygge i nattelivet

Ugeavisen Esbjerg

"Mødte jeg mig selv som ung pige i Esbjerg, ville jeg sige "bliv lidt mere forelsket""

Ugeavisen Esbjerg

Bent Pedersen bliver helt elektrisk

Ugeavisen Esbjerg

Hygiejnebind til mange gange

Ugeavisen Esbjerg

Skiltefirma flytter på havnen

Ugeavisen Esbjerg

HH og vennerne vil lave flere fodboldcamps

Ugeavisen Esbjerg

Spildevandet skal afsløre om vi er syge

Ugeavisen Esbjerg

Trænersag afgørende for fremtidens klubkultur

Ugeavisen Esbjerg

Breve fra spillerne har nået ledelsen

Ugeavisen Esbjerg

Hyballa vækker lokal bekymring

Ugeavisen Esbjerg

Sønderhos store fest

Ugeavisen Esbjerg

Andreas på vej mod toppen

Ugeavisen Esbjerg

Hele kvarteret sammen om hjertestarter

Annonce