Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Spændende: Boliger afløser Incado

Det bliver et væsentligt anderledes udtryk, som Torvegade 34 får, når Nordsø Byg Ejendomme er færdig med det omfattende byggeri, der kommer til at indeholde 19 lejemål i alt.

Det er Nordsø Byg Ejendomme, der har købt Incados bygning. De river ned og bygger op på ny. I moderne stil.

Annonce

Når Incado by Roholt er færdig med sit ophørsudsalg - og det er nok snarere før end siden bedømt ud fra kunder i forretningen i sidste uge - så er det lokale Nordsø Byg Ejendomme, der træder til.

Og ejendommen i Torvegade, der ikke just kan betegnes som en perle i dag, kommer til at få den helt store tur. Da Nordsøbyg købte ejendommen, var det ikke afklaret, hvad der efterfølgende skulle ske med den, men nu er det besluttet, at den får en tur med nedrivningsmaskineriet, fortæller Henrik Jensen, der er daglig leder ved Nordsø Byg og som glæder sig til - endelig - at komme i gang med arbejdet i det nye år, senest den 1. april.

- Det er efterhånden ved at være en del tid siden, vi købte ejendommen, siger Henrik Jensen, som ad omveje hørte, at der var mulighed for at erhverve bygningen.

- Og mavefornemmelsen var der bare med det samme. Du finder ikke en meget bedre beliggenhed, så vi er rigtig glade for nyerhvervelsen, samt at vi snart kan se en ende på det indledende arbejde med projektet, siger Henrik Jensen.

Ville bygge i ældre stil
Nordsø Byg Ejendomme fik ellers hurtigt lavet tegninger med forslag til, hvordan man gerne ville have bygningen til at se ud, hvilket blandt andet var i den lidt ældre byggestil.

- Herefter har vi haft en lang forhåndsdialog med Esbjerg Kommune i forbindelse med facadeudtryk, udformning og lignende. Kommunen har været meget interesserede i opgaven, men der har været et par bump på vejen, siger Henrik Jensen og fortsætter:

- Vi har blandt andet - et godt stykke inde i forløbet - måtte sadle helt om og tænke i moderne byggestil, fordi kommunen ændrede holdning. Det har resulteret i mange ekstra timer ved tegnebrættet og helt nye tankegange i forhold til vores første tanker. Det ville vi selvfølgelig gerne have været foruden.

19 lejemål i alt
Nu er tilladelser og tegninger snart endegyldigt på plads, og når den nye bygning står klar i 2021, vil den være skabt med lyse sten og bestå af fire etager med butik i stuen og 18 lejelejligheder, hvoraf tre bliver ungdomsboliger, mens resten bliver to-tre værelses lejligheder.

- Det bliver moderne, lyse lejligheder med gode materialer og elevator med mere. Jeg kan ikke sige så meget om, hvilken butik der kommer. Men det bliver et erhverv, der passer ind i bybilledet, og som vi kan stå inde for, siger Henrik Jensen.

FAKTA
Det er lokale Vestkystens Tegnestue med bistand fra Create Nordic, som har slået stregerne til den kommende bygning, mens Fuldendt fra Varde har ageret rådgivende ingeniører. Nordsø Byg Ejendomme forventer ejendommen klar til indflytning medio 2021.
Nordsø Byg Ejendomme råder over flere udlejningsejendomme i Esbjerg, og senest har man færdiggjort hjørneejendommen Ingemanns Allé 77A, som er fuldt udlejet pr. 1. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Liv i midtbyen

Annonce