Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Spændende: Løvbjerg rykker ind i Esbjerg

Den gamle Dat-Schaub bygning i Storegade er ved at blive revet ned, så der kan blive plads til en Løvbjerg butik om få år. Foto: Tue Sørensen
Dagligvarekæden Løvbjerg har udset sig Esbjerg som næste sted, hvor kæden vil etablere sig. Det bliver i Storegade på Dat-Schaubs gamle grund.

Nyåbning: Der går næsten ikke en uge, før en ny dagligvarebutik ser dagens lys i Kongeriget. Butikstætheden i Danmark er blandt de højeste i Europa med op mod 2.700 dagligvarebutikker, og stort set dem alle har planer om at ekspandere yderligere, særligt i storbyerne.

Det gælder naturligvis også i Esbjerg, og nu er det den familieejede dagligvarekæde Løvbjerg, der har meldt ud, at den etablerer supermarked i Storegade på adressen, hvor Dat-Schaub tidligere rensede tarme.

Det er dog hele ti år siden, at Løvbjerg sidst åbnede en ny butik. Men de seneste år har Løvbjerg ifølge en pressemeddelelse oplevet så stor fremgang og vækst, at kæden igen kan og vil sætte gang i ekspansionen.

Annonce

- Vores økonomi er nu så god og stabil, at vi føler, timingen er rigtig til at genoptage ekspansionen. Derfor er vi glade for endelig at kunne løfte sløret for, hvor vores næste butik skal ligge i Esbjerg, siger administrerende direktør Jesper Due.

Der skal slagtes igen

Aftalen er skrevet under, og lokalplanen er ligeledes klar, og derfor regner Jesper Due med, at kæden kan byde de første kunder velkommen i efteråret 2022 eller foråret 2023.

Direktøren forklarer, at som familieejet kæde, tror Løvbjerg meget på den lokale forankring og på at involvere sig lokalt, og blandt andet derfor er Esbjerg en decideret drømmeplacering.

- Vi kender området godt, og vi er stærkt repræsenteret i Varde. Her har vi netop afsluttet en stor renovering af butikken og fået skabt Danmarks største Løvbjerg-butik. Efter renoveringen er Varde-butikken nærmest blevet væltet af kunderne, og det gør os naturligvis meget optimistiske på Esbjerg-butikkens vegne, siger han.

Løvbjerg har gennem de seneste år haft et stadig stigende fokus på at skabe supermarkeder med en stærk ferskvareprofil på specielt kød og grønt. Den nye butik i Esbjerg bliver 3000 kvadratmeter stor og får ligeledes en slagterafdeling. Dermed skal der atter arbejdes med grisetarme på den gamle Dat-Schaub grund.

Det er Junge Byg fra Grindsted, der skal bygge butikken for Løvbjerg, og direktør Claus Junge er begejstret.

- Vi har før samarbejdet med Løvbjerg i forbindelse med deres eksisterende butik i Trøjborg Centret i Århus. Det gode samarbejde er allerede nu godt i gang med den kommende butik i Storegade i Esbjerg. Den bliver første step på vores store byggeprojekt her, hvor vi ser frem til at udvikle et godt sammenhængende område med Løvbjerg butikken helt i front, siger han.


Vi skal ikke ekspandere for enhver pris. Med en kæde af vores størrelse kan selv få forkerte butiksåbninger give os voldsomme problemer. Når den helt rigtige placering er der, så slår vi til.

Jesper Due, adm. direktør i Løvbjerg


Om Løvbjerg

Løvbjerg består af 15 butikker i Jylland og på Fyn

Ejet af brødrene Erik og Jan Løvbjerg

Siden 2014 har Jesper Due været Adm. Direktør

I 2019 tjente den familieejede kæde 12,2 mio. kroner før skat.

I 2018 hed tallet 8,5 mio. kroner. Og i 2017 6,8 mio. kroner før skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce