Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Spændende: Maritimt Center er på tegnebrættet

Det nye Maritimt Center til 50 millioner kroner kommer til at ligge ved Esbjerg Strand.
Annonce

Efter en udvægelsesproces er der nu udvalgt fire arkitekt-ingeniør-teams, som skal kæmpe om opgaven med at tegne det nye Maritimt Center i Esbjerg. Det er en del af byudviklingen af Esbjerg Havn og Strand, og de fire teams skal designe et forslag til et 3.000 kvadratmeter maritimt center. Det skriver Byens Ejendom.

Tanken er, at det nye center skal være et mekka for maritime aktiviteter i det nye byområde, som Esbjerg Strand kommer til at blive, når det på sigt står helt færdigt med ny lystbådehavn, (muligt nyt) kunstmuseum, erhvervsområder, rekreative udflugtsmål og meget andet.

Esbjerg Kommune har valgt Cowi som bygherrerådgiver på opgaven, og når der er valgt en vinder, så får de tre tabende teams et plaster på såret i form af 100.000 kroner hver.

De fire teams er Friis & Moltke som totalrådgiver og med Rambøll og Green Sustaineable Landscape som underrådgivere, Danske Werk og norske Snøhetta (kendt for operabyggeriet i Oslo) sammen med ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen, 3XN sammen med GHB Landskabsarkitekter og ingeniørfirmaet Orbicon samt Dorthe Mandrup.

Finansiering er på plads
Til Ugeavisen Esbjerg fortæller arkitekt Michael Andsager Jensen fra Esbjerg Kommune, at de fire teams skal aflevere deres tilbud af flere omgange.

- Den 20. september afleverer de deres indledende tilbud, og så kommer der en forhandlingsrunde, hvorefter de tilretter deres konkurrence/tilbud. Det bliver så deres endelige tilbud, som afleveres den 6.november. Herefter skal de bedømmes af dommerkomiteen, og den 19. november offentliggøres vinderen så af borgmesteren ved et arrangement i Rådhushallen.

Finansieringen af projektet, der vil stå i omegnen af 50 millioner kroner, er helt på plads, og Michael Andsager Jensen oplyser, at man forventer, at det nye maritime center står færdigt januar 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce