Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Speedwaysportens David Beckham til Esbjerg: Tai Woffinden skifter til Esbjerg Vikings

For Tai Woffinden er aftalen med Esbjerg Vikings en mulighed for at sætte sit aftryk på en ny liga, og han ser frem til at prøve kræfter med både den nye vestjyske hjemmebane og SpeedwayLigaen. Foto: Mateusz Wojcik
Der er speedwaykørere, og så er der de helt spektakulære speedwaykørere. Tilskuerne på Granly Speedway Arena kan nu se frem til at opleve den tredobbelte verdensmester Tai Woffinden, hvor han sammen med Niels-Kristian Iversen bliver en stærk duo af A-kørere.

Speedway: Engelske David Beckham var flere gange 'runner up' til at blive kåret til verdens bedste fodboldspiller, men han nåede aldrig helt op på øverste trin. Til gengæld var han i kendisfaktor den absolut største, som fodboldscenen har forstret.

Engelske Tai Woffinden har været verdens bedste - faktisk hele tre gange - i speedway, og i kendisfaktor er han også blandt den hæsblæsende sports allerstørste med sine markante tatoveringer og no bullshit attitude.

Nu skal speedwaysportens pendant til Beckham vride gashåndtaget i bund i Esbjerg, for 'vikingerne' har nemlig haft held og dygtighed til at hente Woffinden til klubben, hvilket viser en del om ambitionsniveauet hos vestjyderne, der denne sommer også er værter for verdens største speedway-begivenhed, Speedway of Nations, på Granly Speedway Arena.

Annonce

- Den her aftale er en tydelig markering af vores ambitioner. Vi vil udvikle den her klub, hvor der i forvejen sker rigtigt mange spændende ting med blandt andet Speedway of Nations, og en kører som Tai Woffinden er et perfekt match i forhold til dette. Han er en absolut topkører, som er blandt de allerbedste i verden, siger holdleder Tom Paarup Madsen i en pressemeddelelse.

En blåstempling

For Tai Woffinden er aftalen med Esbjerg Vikings muligheden for at sætte sit aftryk på en ny liga, og han ser frem til at prøve kræfter med både den nye vestjyske hjemmebane og SpeedwayLigaen, hvor han skal dele A-kører-rollen med Niels-Kristian Iversen.

- Jeg ser frem til at køre i den danske liga, for det er en liga, jeg altid har ønsket at køre i, men det har aldrig været muligt før med mit øvrige program. Klubben har store planer, og jeg ser frem til at arbejde med gutterne på holdet, siger Tai Woffinden.

Direktør Lars Dyhr har arbejdet hårdt for at sikre sig den markante englænder, og overfor Ugeavisen Esbjerg lægger han da heller ikke skjul på, at det er en appelsin i turbanen.


- Vi glæder os over, at vi kan være med til de sjove ting, og så forsøger vi hele tiden at gøre tingene på vores egen, vestjyske måde, så vi bibeholder vores egen karakter. Det er den måde, vi vil bygge holdet og klubben op på, siger Lars Guldager Dyhr. Foto: Mateusz Wojcik


Han kalder således signingen af Woffinden for en blåstempling af den udvikling, klubben har været igennem på kort tid, men han understreger samtidig, at det ikke betyder, at man glemmer, hvorfra man kommer.

- Vi skal udvikle os som alle andre, men vi tager kulturen med videre som den ældste speedwayklub i landet, når vi som speedwayens vugge i Danmark skal være med til at forme fremtiden for sporten. Vi vil udvikle os kommercielt, mens vi også udvikler græsrødderne, og derfor er det så vigtigt for os, at de unge kørere kan se, at de får en god speedwayuddannelse her. Flere af gutterne er formet på vores hold i 1. Division, og det er vejen til at komme til at køre på hold med en verdensstjerne som Tai Woffinden, siger Lars Dyhr og fortsætter:

- Jo flere internationale løb og stjerner, vi kan trække til Esbjerg, jo større dynamik skaber vi, og det giver de bedste forudsætninger for at udvikle både talenter og faciliteter. Vi vil i den grad satse på stærke, lokale talenter, mens vi krydrer med de bedste udefra.

Ps. Snyd ikke dig selv for at se den sjove præsentationsvideo af Tai Woffinden på Esbjerg Motorsports Facebookside.

Banen ser rigtigt god ud, og der er meget spændende talent på holdet. Det er vigtigt for mig, for jeg elsker at arbejde sammen med unge gutter, der vil lære mere.

Tai Woffinden
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Berglund har ikke haft fodboldstøvler på i 12 år: Så scorer han på sin første berøring

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Esbjerg-legender retter skarp kritik mod EfB-ejere: - Det er imponerende, at man på så kort tid kan smadre det hele

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Jorden rundt med fodbold i tasken og SGI i hjertet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Esbjerg

Nyt i Broen: Dobbelt op på lingeri

Ugeavisen Esbjerg

På fredag går golfere 18 huller for de hjemløse

Ugeavisen Esbjerg

Sådan er esbjergensere: Direktørens kærestebrev til Esbjerg er nået ud til 292.000

Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Annonce