Annonce
Ugeavisen Esbjerg

- Stafetten handler om at stå sammen når livet er svært

Cecilie Olesens yndlingsøjeblik til Stafet For Livet er, når fighterne i de gule trøjer går den første runde. Arkivfoto: Tue Sørensen
Siden 2014 har den 30-årige Cecilie Olesen været deltager i Stafet For Livet. Her kan hun bearbejde alle verdens problemer, grine, græde og mindes dem, hun har mistet. I år er hun med igen.

Velgørenhed: Den forbandede sygdom. Mandag aften stak den igen sit grimme ansigt frem i den 30-årige Cecilie Olesens liv. Et nært familiemedlem havde fået kræft, fik hun at vide, mens hun var til koraften med veninderne i Camenakoret på Spangsbjergskolen.

Og så fik Cecilie Olesen endnu en god grund til at deltage i Stafet For Livet den 21. og 22. maj. Her var hun med første gang i 2013 som massør, men da hun året efter stillede op med sit eget hold, var det med kræftsygdommen alt for tæt på. Hendes papfars kusine, som stod familien nær, var død af kræft.

- Det slog mig ud af kurs. Vi var ovre og sige farvel til hende, den dag hun døde, husker Cecilie Olesen, og det dødsfald satte stafetten i et helt andet perspektiv.

Annonce

- Selvom jeg havde været med som massør, vidste jeg ikke rigtig, hvad stafetten drejede sig om. Så vi dukkede op på dagen, og vi havde vores egen plads, og det vidste vi slet ikke. Vi havde bare brug for at gøre noget, og det har givet mig en lille smule ejerskab over en situation, hvor man ellers ikke kan gøre noget. Det giver mening, siger Cecilie Olesen, som især husker en episode fra det år, hvor hun første gang var med i Stafet For Livet som deltager.

Mit yndlingsøjeblik er, når fighterne i de gule trøjer er færdig med deres første runde. Man kan mærke, at det er hele stafetten, der får en forløsning. Det er ikke kun mig, der har det svært ved at se de gule trøjer. Det er svært at være i.

Cecilie Olesen, deltager i Stafet For Livet

De gule trøjer

Til stafetten bæres de gule trøjer af fighterne, som enten har eller har haft kræft, og hvert år går deltagerne i de gule trøjer den første runde. Da Cecilie Olesen så fighterne gå i 2014, fik hun øjenkontakt med sin mor.

- Vi stod og kiggede på de gule trøjer, og imens de gik, kunne jeg se, at det gik op for min mor, hvorfor de var der. Så satte vi os ned sammen og hylede. Det er enormt smukt, og fighterne går rundt i deres gule trøjer og er bare glade for, at de er der. Men det er hårdt at se på. Nogle er rigtig dårlige. Jeg kan huske et år, hvor en af deltagerne kom i kørestol, fordi der ikke var energi til at gå. Det gav også et sug i maven, siger hun.

Cecilie Olesen deltager i år til Stafet For Livet med Camenakoret. Privatfoto

Lige siden har Cecilie Olesen været med til Stafet For Livet, og hun elsker følelsen af, at hun gør en forskel.

- Det er også fint med de kæmpestore Knæk Cancer-arrangementer, der indsamler så mange millioner. Men det der med at komme ud og bruge min krop, så jeg fysisk kan mærke, at jeg har gjort en forskel, det giver bare rigtig god mening, og så er det hyggeligt. Det er en masse gode timer med en masse gode venner. Det kan være alt muligt, jeg tumler med i hverdagen, som jeg får luftet ud, siger Cecilie Olesen.

Annonce

Grin og gråd

Der er plads til alle verdens følelser den dag i Veldtofte, hvor stafettens 24 timer er et symbol på, at kræftsygdommen aldrig sover. Cecilie Olesen har grint og grædt derude.

- Man må gerne have det sjovt, for det hele handler ikke om, at kræft er en forfærdelig ting, det handler også om at stå sammen, når livet er svært. Det er det, stafetten kan, man kan græde lidt og smile og grine. Man støtter Kræftens Bekæmpelse, men stafetten er en reminder om, at det er nemmere at komme gennem tingene, når man står sammen om det, og at man skal huske at nyde livet, mens det er der, siger hun.

I år deltager Cecilie Olesen for første i Stafet For Livet med Camenakoret, der har tilmeldt sig som hold. Hun glæder sig til at være tilbage i Veldtofte efter to år, hvor stafetten har lidt under coronanedlukninger. Men selv de år, har Cecilie Olesen været deltager til stafetten.

- Jeg har ikke stillet op med koret før, men vi har kunnet mærke i vores kor, at corona har gjort noget ved sammenholdet. Vi prøver at bygge det op igen, og vi har tidligere sunget til stafetten, så nu prøver vi at se, om vi kan samle folk til et døgn sammen. Vi prøver at styrke vores lille foreningsliv ved at bruge en masse gode timer sammen, siger Cecilie Olesen, som både arbejder på at finde en holdsponsor og individuelle sponsorater, så deltagelsen i stafetten giver den størst mulige støtte til Kræftens Bekæmpelse.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Ugeavisen Esbjerg

Verdens bedste skal finde vej i Ribe og Esbjerg

Annonce