Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Statsminister: Esbjerg er en oplagt placering for en klimaerhvervsskole

Esbjerg er et oplagt sted at ligge en klimaerhvervsskole, lød det, da statsminister Mette Frederiksen og SF-formand Pia Olsen Dyhr besøgte Esbjerg kort før valget. Foto: Niels Husted
Statsminister Mette Frederiksen og SF-formand Pia Olsen Dyhr kalder Esbjerg en oplagt placering, for en af regeringens ønskede klimaerhvervsskoler.

Grøn uddannelse: Da statsminister Mette Frederiksen besøgte Esbjerg før valget, var Rybners' direktør Olaf Rye med på scenen. Han efterlyste et svar på, om Esbjerg er i tankerne, når statsministerens egen ide, om at lave klimaerhvervsskoler skal føres ud i livet.

- Vi er en erhvervsskole, så vi er spændte på at høre, hvordan man tænker dem ind i uddannelsessystemet. Jeg har hørt, at der bliver tre forskellige, og at der bliver forskellige signaturer på dem, og jeg synes, at den ene signatur skulle være, den vi har i Esbjerg, med den kæmpe omstilling vi står overfor. Kan du sige noget om det, spurgte Olaf Rye.

Det er rigtigt, at Esbjerg er et oplagt mål for en klimaerhvervsskole, fordi der er så meget gang i den grønne omstilling her.

Mette Frederiksen, statsminister

Og mens Mette Frederiksen ikke gav et direkte svar på spørgsmålet foran Rybners-diretøren og de mange fremmødte elever, så var hun mere præcis, da Ugeavisen Esbjerg talte med hende efterfølgende.

Annonce

- Vi er enige om, at vi gerne vil have en opgradering af erhvervsskoleområdet, og vi er enige om, at det skal være med et klimafokus. Vi har ikke truffet beslutningerne om det endnu. Pengene er ikke på bordet endnu, det håber vi, de kommer. Derefter kan vi diskutere placeringen, men det er rigtigt, at Esbjerg er et oplagt mål for en klimaerhvervsskole, fordi der er så meget gang i den grønne omstilling her, men jeg kommer ikke til at sætte et kommunenavn på, sagde Mette Frederiksen, der var i Esbjerg med sin folketingskollega SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Efter Mette Frederiksens besøg i Esbjerg er arbejdet med at tiltrække en klimaerhvervsskole blevet intensiveret. Foto: Niels Husted

Esbjergs omstillingsevne

Ligesom statsministeren mente hun, at Esbjerg og Rybners er interessante i forhold til placeringen af en klimaerhvervsskole.

- Vi tænker, at vi måske kan bruge nogle af de eksisterende skoler og så løfte dem. Det kunne godt være Rybners her. Jeg kan godt lide ideen om den store omstilling, og om at vi tager nogle store spring. Det er jo det der skal til, siger hun og fremhæver Esbjergs transformation fra fiskerby til olieby og måske snart til Power to X-by.

- Jeg vil ikke love, at det er her, det sker, men jeg kunne godt se for mig, at en klimaerhvervsuddannelse kom til at ligge her med et fokus på det der sker i Nordsøen og Power to X, sagde Pia Olsen Dyhr.

Der var altså positive meldinger fra både statsministeren og SF-formanden for Esbjerg, og så tog Mette Frederiksen sig tid til at forklare, hvad en klimaerhvervsskole skal bidrage med.

- Det er meget min egen ide, at vi skal lave klimaerhvervsskoler, og det er ikke fordi, jeg ikke ved, at der foregår klimaarbejde på erhvervsskolerne i dag, men jeg tror, vi har brug for at vise Danmark og resten af verden, at det er erhvervsskolevejen, man i høj grad skal tage, hvis man vil skabe de grønne forandringer, sagde hun.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Politiet søger vidner til en voldshændelse i Tjæreborg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Til marts er der bagerbrød i bilruden

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kom med dit bud: Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Ugeavisen Esbjerg

Du må meget gerne blive hængende

Ugeavisen Esbjerg

Flere SSA'ere skal ud at gøre gavn

Ugeavisen Esbjerg

Nye muligheder mod corona: Drop-in-vaccination og test af de helt små

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Ny ledende overlæge til Klinisk Diagnostisk Afdeling på SVS

Ugeavisen Esbjerg

Navnenyt: Rikke Larsen er ny it-chef på Sydvestjysk Sygehus

Ugeavisen Esbjerg

Andet hold SSa'ere er uddannet

Ugeavisen Esbjerg

Nye SSA'ere er klar til virkeligheden

Ugeavisen Esbjerg

Fanø får et nyt badehotel

Ugeavisen Esbjerg

To nye skibe hos Esvagt

Ugeavisen Esbjerg

Larsen bliver - Halilovic smutter

Ugeavisen Esbjerg

En skorstensfejer kravler ned og en anden kravler op

Ugeavisen Esbjerg

Butikker frygter for omsætning og sidegader

Ugeavisen Esbjerg

Esbjergenser anholdt med narko i blodet og i bilen

Ugeavisen Esbjerg

Corona rammer Team Esbjerg: København-kamp udsat

Ugeavisen Esbjerg

Sidste udkald til Årets Esbjergenser: Nu er der otte kandidater

Ugeavisen Esbjerg

Nostalgi: 50 år med gode tilbud

Ugeavisen Esbjerg

Nostalgi: Fotograf ved et tilfælde

Ugeavisen Bramming

Nu kan alle få taletid i et politisk udvalg: Esbjerg Kommune har sat gang i forsøg om at få mere borgerinddragelse

Ugeavisen Esbjerg

Sognepræst i fem måneder

Ugeavisen Esbjerg

Nostalgi: Esbjerg, mon Amour

Annonce