Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Stengårdsvej får festival med superstjerner

Rapperen Branco gæster Esbjerg i juni. Foto: Pr
Blok Beats er det seneste skud på festivalscenen i Esbjerg. Superstjernen Branco giver en sjælden koncert.

Fest: Juni bliver en travl musikmåned i Esbjerg. Det er i forvejen blevet annonceret, at der er dødsmetal på Tobakken, unge-fest på Dokken arrangeret af Flags Academys unge kulturtalenter, og lørdag den 24. juni er der så Blok Beats på plænen mellem Stengårdsvej og Degnevej.

Og så skal der rappes, danses og spilles streetbasket og alt muligt andet.

Det beskrives som festival med fokus på urban og hiphop, og på plakaten er navne som Branco, Fouli, Icekid, Jimilian og Amina. Førstnævnte er om nogen kongen af dansk streaming med 100 millioner afspilninger, han står bag tre dobbelt- og platincertificerede albums, og han har haft flere samarbejder med internationale stjerner indenfor genren.

Annonce

Blok Beats er et samarbejde mellem Statens Kunstfonds 6705+ projekt, Esbjerg Kommune, Tobakken og beboere fra området, der har været med til at stikke fingeren i jorden for at høre, hvad de unge mellem 15 og 28, der er den primære målgruppe for festivalen, gerne ser på plakaten.

Hvad vil du have

Mai Eun Mee Holm Jensen, der bor i området, har været meget involveret i udviklingen af festivalen. Ikke mindst i samarbejde med Anab Rage, der ligesom hende bor i området.

Mai Eun Mee Holm Jensen og Anab Rage er tovholdere på festivallen, der præsentere sjældent hørt hip-hop i Esbjerg. Foto: Tobakken

- Vi har brugt masser af tid på at snakke med venner og bekendte om, hvad de kunne ønske sig, og et der gik igen, var ønsket om at lave et musikarrangement og gerne med nogle af de kunstnere, vi har på plakaten. Det er så lykkedes i samarbejde med Statens Kunstfond og Tobakken, der har stået for bookningen af navne.

- Men vi vil gerne have, at det skulle være mere end musik, så om eftermiddagen er der forskellige workshops, hvor man kan få nogle tricks til at lave hiphop tekster, der er street basket og danse-workshops, graffitiworkshops og meget andet, fortæller hun.

Planlægningen har været i gang i over et år.

"Vi har talt en masse med venner og bekendte om, hvad de kunne tænke sig skulle ske".

Mai Eun Mee Holm Jensen bor selv på Stengårdsvej og er medarrangør af Blok Beats.


Annonce

Gode vibrationer

Festivalen bliver alkoholfri, og håbet er, at indholdet på festivalen er stærkt nok til, at dagen bliver til en dag i de gode vibrationers vold. Maden bliver falafler, samosaer og mad fra både det somaliske og vietnamesiske køkken, der laves af beboere fra området.

Statens Kunstfond har givet 500.000 kroner til projektet, der bliver en slags afslutning på projektet 6700+, der gennem tre år har haft sigte på at styrke samhørigheden og udbuddet af kulturelle oplevelser i bredeste forstand for beboerne, ung som gammel, og samtidig har meningen været, at få signaleret til byens øvrige borgere, at området faktisk er et fedt sted at bo og opholde sig.

Billetsalget er i gang på www.blokbeats.dk, og går det, som arrangørerne håber, må det her gerne gå hen og blive en tilbagevendende begivenhed.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce