Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Stengårdsvejs egne stemmer

Collective Bleeding vil være med til at give folk på Stengårdsvej deres egen historie, som andre kan lære af. Foto: Tue Sørensen
Kunstnerkollektiv fra Berlin vil give beboerne en mulighed for at fortælle deres egen historie.

Teater: Første gang Anne Zacho Søgaard, Diana Wesser og Juliane Meckert besøgte Stengårdsvej var i januar sidste år. Nu var de klar til at smøge ærmerne op og slå ørerne ud og på den måde være med til at indfange nogle af de historier, som beboerne derinde bag ruderne kan fortælle.

For vi har jo alle en historie at fortælle, men det er ikke altid nogen, der vil lytte.

Men så kom coronaen, og det der skulle have været en slags vandre-teaterforestilling med forskellige poster rundt omkring i området, blev ikke til noget, og så var gode råd dyre for de tre kvinder, der tilsammen udgør teatergruppen ”Collective Bleeding”.

Annonce

Anna Zacho Søgaard er gruppens danske indslag. Hun har en baggrund som teaterinstruktør, hvor hun i Aarhus har arbejdet med borgerdrevet teater, hvor det ofte er ikke skuespillere, der involveres i stykkerne, men derimod almindelige mennesker, der er med til at fortælle deres egen historie. Det samme har de to andre, der henholdsvist har en baggrund i teaterverdenen i Berlin og Leipzig.

Men de fik sadlet om, og nu er der nye ting undervejs, der skal være med til at give Stengårdsvej en egen stemme.

- I Esbjerg som i andre byer, så ser vi at forskellige befolkningsgrupper måske bor ret tæt på hinanden men ikke omgås. Vi har fundet ud af, at der er folk, der aldrig ville komme på Stengårdsvej og vi har talt med beboere i kvarteret, der føler sig stemplet over at bo sådan et sted, siger Anna Zacho Søgaard.

- Vi vil give alle en mulighed for at se og høre, hvad der sker i området, og derfor laver vi nu nogle små film og lydcollager, der kan følges på en rute rundt i området. På den måde kan man i ro og mag lære lidt mere om hvem, der bor her og måske få en større forståelse for det, der sker her. Og måske blive mindre skræmt, hvis nogen er det, siger Diana Wesser.

Statens kunstråd

Udover at arbejde med de forskellige elektroniske indslag, har de også været i gang med at få lavet en særlig sang for området, ligesom der også kommer en særlig danse-video, hvor forskellige etniske grupper giver dansen nogle særlige ”moves” med på vejen.

Det hele skal være færdigt hen på efteråret, hvor hele projektet præsenteres. Både i virkeligheden og på nettet.

Projektet er støttet af Statens Kunstråd under den fælles overskrift 6705+, som også har resulteret i et kunstprojekt på Bakkeskolen, der har fået et farverigt gulv og en planlagt lysparade er også blevet skabt med elever fra skolen. Formålet er blandt andet at sætte fokus på, hvad det er kultur kan give os alle sammen, og at begrebet kan dække over rigtigt mange forskellige ting og udtryksformer.


Vores håb er, at folk vil begynde at tale lidt mere sammen, når de har set vores forestilling.

Juliane Meckert, skuespiller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce