Annonce
Ugeavisen Esbjerg

STORT: Esbjerg sikrer sig stort EM-løb

Esbjerg danner ramme om EM i ekstremløb, eller forhindringsløb om man vil, når de bedste atleter skal dyste i den sidste weekend i juni næste år.

Esbjerg skal være vært for EM i forhindringsløb næste år. Det er en appelsin lige ned i den berømte turban, og du kan også være med i løjerne.

Sepe Extreme Challenge, Sport og Event Park Esbjergs ekstremløb, slog i år alle rekorder, hvad angår deltagerantal. Og med rette, for løbet med i alt 32 forhindringer var vildt, vådt og voldsomt godt.

Nu rykker Esbjerg imidlertid op i den helt tunge vægtklasse, når vi snakker forhindringsløb. I juni næste år bliver Esbjerg nemlig værtsby for intet mindre end EM i ekstremløb, også kaldet Obstacle Course Racing (OCR).

Det er med andre ord Europas bedste forhindringsløbere, der skal dyste i den lokale andedam fra den 29. juni til den 1. juli 2018. Arrangørerne forventer mindst 2.000 topatleter fra hele Europa til mesterskaberne, men det bedste er, at du faktisk også kan løbe med. Det vender vi tilbage til, lad os først få borgmesteren til at sætte lidt ord på begivenheden.

- Vi er meget stolte af, at Esbjerg er udvalgt som værtsby. Vi har erfaringerne og faciliteterne til at afholde et så stort og internationalt forhindringsløb, som OCR kræver. Vi håber, at løbere og publikum vil være med og føle energien i vores dejlige by, siger Johnny Søtrup.

Du kan løbe med
Når mesterskabet løber af stablen i Esbjerg næste år, så vil der være start- og målområde omkring Blue Water Dokken, mens forhindringsbanen blandt andet løber igennem Vognsbølparken og ned forbi Esbjerg Havn.

De bedste atleter fra hele Europa skal blandt andet dyste om guldet i disciplinerne Short Course, Standard Course og Team Relay. Alle tre discipliner kræver forudgående kvalifikation, og der er kun plads til de bedste af de bedste i konkurrencen.

Forhindringsbanen åbner dog for alle i et Open Race søndag den 1. juli. Løbet kræver ingen kvalifikation, og alle er inviteret til at prøve kræfter med banen, så det er bare med at få inviteret familien, venner og naboer ud at prøve kræfter med årets styrkeprøve. Banen er godt otte kilometer, og du kan glæde dig til forhindringer i international klasse.

Appelsin i turbanen
Næste år fejrer Esbjerg Kommune 150 års jubilæet for Esbjerg Havn, og planen er derfor, at man hele næste år vil levere større og mindre events til borgerne. EM i forhindringsløb er i den grad blandt de større, fortæller Event Manager hos Esbjerg Kommune, Villy Grøn, til Ugeavisen Esbjerg:

- Det er en fantastisk ting at få til byen. Der skal lyde en kæmpe cadeau til Sport og Event Parks Extreme Challenge, for det er deres gode arrangement, som over årene har udviklet sig eksplosivt, der er årsag til, at det er lykkes os at trække EM til Esbjerg, siger Villy Grøn og fortsætter:

- Udover de mange deltagere så er det et utrolig spændende og publikumsvenligt arrangement at se på. Der bliver gang i den over flere dage, og det er alletiders idé, at den almindelige borger også kan prøve kræfter med banen, selvom jeg nok skal nære mig, griner Villy Grøn og slår fast, at det ganske enkelt er en appelsin, der her er faldet ned i Esbjerg Kommunes turban.

FAKTA
Esbjerg Kommune samarbejder med den frivillige forening Danish Obstacle Course Racing Association (DOCRA) og Sport og Event Park Esbjerg om at skabe de bedste rammer for europamesterskaberne i OCR, som støttes af The European Obstacle Sports Federation (EOSF).
Tilmeld dig Open Race på hjemmesiden: ocreuropeanchampionships.org, det koster 499 kroner at være med, hvoraf 100 kroner går til velgørenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce