Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Strikkefestival gik næsten i hårdknude

10000 betalende gæster fordelt på fire dage blev det til sidste år.
Arrangører overvejede om festival skulle udskydes til næste år. Nu er beslutningen taget.
Annonce

Udmeldinger er der nok af fra regeringen og myndighedernes side, men de er ikke lige lette at gennemskue. Og ovre på Fanø sidder Jørgen Seyfarth, der - sammen med hustruen Christel Seyfarth - står bag festivalen, som sidste år havde omkring 1000 besøgende fordelt over flere dage.

- Lige nu overvejer vi, hvad vi skal gøre. Jeg har udstillere og folk, der skal holde foredrag, der kommer langvejs fra, og de er jo af gode grunde usikre på, om det her kan blive gennemført. Vi har også et orkester, der skulle komme hertil fra Skotland. Der er jo mange ting, der skal tages i betragtning. Der skal købes indkvartering og i visse tilfælde flybilletter, og det er jo en udgift, der er spildt, hvis regeringen beslutter, at vi ikke må samles i særligt store grupper, siger Seyfarth.

Derfor er han i seriøse overvejelser omkring, hvad han skal gøre.

Og nu er beslutningen taget, skriver han i en mail til Ugeavisen Esbjerg.

"Vi har ved henvendelse til diverse myndigheder forgæves forsøgt at få afklaret, hvad der skal ske efter denne dato, og vi må derfor hælde til, at store arrangementer (fortsat) kan gennemføres fra den 1/9 2020. Derfor har vi har efter moden overvejelse af såvel sundhedsmæssig som praktisk karakter besluttet at gennemføre festivalen i 2020. Vi tager vores forholdsregler med hensyn til den fysiske indretning af festivalområderne og vil i øvrigt gennemføre festivalen under hensyntagen til de sundhedsmæssige retningslinjer, der eventuelt udmeldes fra myndighederne på tidspunktet for afholdelsen af festivalen," skriver han

Annonce

Intet svar

Jørgen Seyfarth har været i kontakt med folketingsmedlemmer, kulturstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, men ingen steder kan han få det svar, han søger: Skal festivalen afholdes eller ej? Og i givet fald under hvilke rammer og betingelser.

- Det er er en voldsomt frustrerende situation at stå i. Jeg forsøger at opføre mig på en måde, så jeg kan se mig selv i øjnene fremover, så nu har vi taget en endelig beslutning, og så håber jeg, at vi får lov, siger han.

Fanø Strikkefestival skal efter planen finde sted i slutningen af september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce