Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sur smiley i Føtex: Varehuschef er nu fyret

Føtex i Smedegade har fået en sur smiley. Det koster butikken 20.000 kroner i bøde og har angiveligt kostet varehuschef Morten Frost jobbet.

Skimmelsvamp i mælkekøler og madvarerester koster Føtex 20.000 kroner.

Annonce

Der har ikke været styr på hygiejnen i Føtex i Smedegade, og det har udløst en sur smiley fra Fødevarestyrelsen.

I kontrolrapporten fra den 10. november kan man se, at der er fundet madvarerester under en reol med kolonialvarer – i grønt- afdelingen, - og at en rist i mælkekøleren fremstod med rester af gamle fødevare-rester samt begyndende vækst af formodet skimmel.
Det er langt fra første gang at kontrollanterne har hævet en pegefinger overfor Føtex.

I tre ud af fire kontrolbesøg har Føtex fået anmærkninger og efterfølgende opfølgende kontrolbesøg. Ved det foregående besøg, den 26. oktober, blev der i kontrolrapporten blandt andet skrevet ”Det er Fødevarestyrelsens vurdering at virksomheden trænger til en grundig rengøring af alle køle/fryseenheder og områder omkring. Virksomheden gik i gang med rengøringen med det samme”.

Heftig aktivitet
I Føtex var der så også i sidste uge heftig aktivitet for at få rettet op på de uhygiejniske områder, og flere kunder - herunder denne skribent - har ved selvsyn bemærket, at der blev gjort ekstra grundigt rent, ligesom at en del af gulvet blandt nogle af de store frysemontre med frostvarer er blevet revet af for formodentligt at blive udskiftet snarest.

Kortfattet svar
Ifølge Ugeavisen Esbjergs oplysninger har sagen kostet varehuschef Morten Frost jobbet. Angiveligt blev han bedt om at forlade Føtex tirsdag.

Ugeavisen Esbjerg ville gerne have haft den nu tidligere varehuschefs kommentar til sagen og om den var direkte kædet sammen med den sure smiley, men det er ikke lykkedes at komme i kontakt med ham.

I Dansk Supermarked er man yderst kortfattet omkring den sure smiley og man ønsker ikke at kommentere på fyringen, da det er en personalesag.

Men i forhold til den sure smiley skriver Føtex’ regionschef Kim Askær ganske kortfattet:

”I Føtex sigter vi altid efter at præsentere det allerbedste, og det har vi ikke helt formået i vores varehus i Esbjerg på det seneste, hvilket også illustreres af den anmærkning, Fødevarestyrelsen har givet butikken. Det retter vi selvfølgelig op på i samarbejde med butikkens dygtige medarbejdere.”

Flere besøg
Ugeavisen Esbjerg har forsøgt at få oplyst hvornår de næste kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen finder sted, men det ønsker man ikke at oplyse.

Typisk vil det ske indenfor de nærmeste par måneder. Når kontrolbesøget er foretaget, vil styrelsens jurister og fagfolk vurdere om de nye tiltag har været tilstrækkelige, eller om der skal uddeles sure smileys igen med efterfølgende ny bøde, der i øvrigt beløbsmæssigt tilpasses virksomhedens størrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Den uperfekte bagside

Annonce