Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Svingdøren på Fanø

Fanø er et dejligt sted at bo, men cheferne i det kommunale system smutter ofte efter kort tid. Foto: Tue Sørensen/Arkiv
Kommunaldirektøren smutter efter bare syv måneder. For sjette gang på halvandet år skifter Fanø ud i chefgruppen.

Ledelse: Det kniber med at holde på lederne i chefgruppen i Fanø Kommune. Nu skal et konsulentfirma i gang med at finde egnede emner til landets næstmindste kommune, og det langt fra første gang.

Sidste år skulle i alt fire nye chefer finde sig til rette på deres kontorer på rådhuset, og i år er der så to af dem, der allerede har sagt op. Tidligere på året var det teknisk chef, Lars Bak, der sagde op, og med udgangen af maj forlader kommunaldirektør Lars Møldrup sin stilling. De tager til henholdsvis Esbjerg og Tønder Kommune.

Det ærgrer borgmester Sofie Valbjørn:

Annonce

- Det er to gode folk, vi har sagt farvel til, og det giver da stof til eftertanke, hver gang det sker. De vil gerne have større udfordringer end dem, vi åbenbart kan give dem her. Når man er leder, vil man gerne have ledelsesansvar og være med til at påvirke udviklingen. Det kan være svært her, og derfor føler jeg også, at vi virkelig skal få gjort op med os selv, hvad det er, vi vil med kommunen, siger hun og fortsætter:

- Jeg har talt for, at der skal mere borgerinddragelse til, og vi skal finde nye måder at gøre tingene på. Får vi ikke gjort det, så er jeg bange for, at vi kun får ulemperne og ikke fordelene ved at være en lille kommune med nærhed, som ellers er det, vi bryster os af. Det er en opgave, vi må påtage os som politikere. Det er os, der skal skabe et miljø, hvor de ansatte kan se udviklingsmuligheder og får lyst til at arbejde, også selvom vi er så få, som vi er. Får vi ikke gjort det, så kan vi få det svært fremover, siger Sofie Valbjørn til Ugeavisen Esbjerg.

Sofie Valbjørn er bekymret for øens fremtid, hvis man ikke finder en ny måde at arbejde sammen på. Foto: Tue Sørensen/arkiv

Vakuum opstår

Den konservative Christian Lorenzen er også træt af, at man siger farvel til cheferne i den hastighed, man har gjort gennem de sidste år.

- Jeg er da forundret over, at det sker med den hast. Og jeg kan være bekymret for at, man rundt omkring bare opfatter Fanø som en trædesten, så man kan bruge til at komme videre i karrieren. Det gør ikke noget godt for udviklingen. Der kommer altid et videns-vakuum, når folk forlader en stilling. Det bremser den proces, der er sat i gang, og det er jo aldrig godt, siger han og tilføjer:

- Jeg kan dog glæde mig over, at de andre gange vi har søgt folk til ledende stillinger, så har der faktisk været mange kvalificerede ansøgere. Og denne gang håber jeg så, at vi ansætter nogle ledere, der virkelig har lyst til at arbejde for Fanø, siger Christian Lorenzen.

Tidligere på året var der på øen røster fremme om, at man skulle overveje en sammenlægning med Esbjerg, da det på sigt kunne være svært at håndtere de opgaver og udfordringer, Fanø står overfor. Det blev mødt med skepsis og lettere hovedrysten, men muligvis får den diskussion fornyet kraft, når endnu en chef nu forlader sin post.Jeg kan være bekymret for at, man rundt omkring bare opfatter Fanø som en trædesten, så man kan bruge til at komme videre i karrieren.

Christian Lorenzen, byrådsmedlem De Konservative
Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Patrulje med øjnene med sig spottede indbrudstyv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Tanker om at have et hjem

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Ny aftale skal løfte EfB Akademi

Ugeavisen Esbjerg

Hanne gik til utroskab i 25 år: Nu vil hun hjælpe andre ud af krisen

Ugeavisen Esbjerg

NemByg cykelholdet på kursus i førstehjælp: Med de kilometer vi cykler om året, er spørgsmålet ikke, om der sker en ulykke igen, men hvornår

Ugeavisen Esbjerg

Jens løb Vestkystløbet for 47. gang

Ugeavisen Esbjerg

Cyklistformand: Andre skal tage over ellers lukker Cyklistforbundet i Esbjerg

Ugeavisen Esbjerg

Nu deler Claus og Christian skæbne

Ugeavisen Esbjerg

Vækst kræver mere plads

Ugeavisen Esbjerg

Fire dage i sadlen

Ugeavisen Esbjerg

Streetmekka åbnede sin gave

Ugeavisen Esbjerg

Esbjergs første Coop365 inviterer til åbningsfest

Ugeavisen Esbjerg

Generationer dystede i kærlig kamp

Ugeavisen Esbjerg

Udflytning på godt og ondt

Ugeavisen Esbjerg

Kammerater og kompagnoner

Ugeavisen Esbjerg

De ældre skal have ny formand

Ugeavisen Esbjerg

Festugen på Torvet aflyst

Ugeavisen Esbjerg

DAT flyver igen mellem Esbjerg og Stavanger

Ugeavisen Esbjerg

En million billeder til eftertiden

Ugeavisen Esbjerg

Nu får Jens Peder Hansen - formentlig - sin vej

Ugeavisen Esbjerg

Tilbage til barndommen

Ugeavisen Esbjerg

Patrick er i duoform

Ugeavisen Esbjerg

Venstres kandidatliste er klar

Annonce