Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Sygehusparkering skaber stadig utilfredshed

Reni Hatting (t.v), formand for Cyklistforbundets lokalafdeling, og Line Britt Madsen deltog begge i sidste uges dialogmøde om sygehusets p-hus-udvidelse i Nørrebrogade. Foto: Tue Sørensen
Kritikken af p-husbyggeriet i Nørrebrogade er ikke blevet mindre efter, at kommunen og sygehuset i sidste uge inviterede til dialogmøde.

Parkeringshus: Trine Falbe Larsen er mor til to drenge på Boldesager Skole. Hun ved, hvordan morgenernes trafikkaos skaber utryghed i Nørrebrogade, og hun kan ikke forstå, hvorfor man vil lade et nyt parkeringshus bygge uden at gøre noget ved det problem. Det kan hun ikke, selvom hun i sidste uge deltog på et af de fem dialogmøder, som Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus har inviteret til.

- De brugte en hel time på at fremlægge deres rapporter og den dokumentation, der allerede var forelå på skrift inden høringen. Det møde provokerede mig ret meget. Det var hele retorikken om, at bilerne skal være der, og at børnene og de bløde trafikanter må være der, siger Trine Falbe Larsen, der ikke giver meget for de data, der blev serveret på mødet, hvor det blev forklaret, at den samlede trafik i området ikke vil stige som konsekvens af p-husbyggeriet, fordi et p-hus vil betyde, at trafikanter fremadrettet ikke vil køre søgende rundt i området på jagt efter en parkeringsplads.

- Det er et helt andet område, den cirkulerende trafik finder sted i. Den foregår omkring sygehuset. Der er stadig 600 ekstra biler, der skal ledes forbi Boldesager Skole. Størsteparten kommer via et venstresving, hvor der er krydsende blød trafik på tre kanter. Og jeg accepterer ikke, at præmissen er, at dem der færdes i området, de så bare må leve med, at det bliver sådan, siger Trine Falbe Larsen.

Annonce

Der er stadig ingen penge

Line Britt Madsen, der er talsmand for en gruppe forældre tilknyttet Boldesager Skole, deltog også i dialogmødet. Og selvom hun er glad for, at kommunen og sygehuset søger dialogen, så er hun ikke tilfreds med de svar, der blev givet til dialogmødet.


Jeg blev enormt provokeret og lidt modløs og trist over, at man tilsyneladende ikke prioriterer dem, der bor i området og de mange bløde trafikanter, der færdes der om morgenen og om eftermiddagen.

Trine Falbe Larsen, mor til to drenge på Boldesager Skole


- Karen Sandrini (formand for kommunens Plan- og Miljøudvalg, red.) sagde inden mødet, at de sammen med borgerne vil finde de bedste løsninger. Men det er meget langt fra det indtryk, jeg fik, siger Line Britt Madsen, der kunne konstatere, at der på dialogmødet blev henvist til politikerne, så snart spørgsmålet om forbedringen af trafiksikkerheden i Nørrebrogade blev adresseret.

- Der kan man jo sige, vi har været, konstaterer Line Britt Madsen.

Den samme fornemmelse sad Reni Hatting, formand for Cyklistforbundets lokalafdeling i Esbjerg, med efter mødet.

- De sagde, vi ville få bump, et kys og kør-areal ved skolen og blinkende Toronto-lys, men min kommentar var bare, at det ikke er godt nok. Det er lappeløsninger. Det eneste, der virker, er en cykelsti, eller at gaden bliver lukket af. Og så svarer de, at der ikke er penge. De burde lægge sig fladt ned og sige, at det skulle vi have tænkt på noget før, selvfølgelig skal det på plads. Ellers kan jeg ikke se, vi kommer nogen vegne. Og så sidder man med en flad fornemmelse, siger Reni Hatting.

Forude venter et borgermøde i maj om udvidelsen af sygehusets parkeringshus i Nørrebrogade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Kriminaliteten er faldende

Annonce