Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Team Esbjerg fans vil med, når klubben jagter Champions League-trofæet

Team Esbjerg slog over to kampe CSM Bucuresti og sikrede sig dermed en plads i Champions League Final 4. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Team Esbjergs kvinder er blandt de fire bedste håndboldhold i Europa, og i begyndelsen af juni får de opbakning af deres fans i Budapest, når Final 4 bliver spillet i en gigantisk arena.

Håndbold: Der er plads til 20.000 tilskuere i hallen, når Team Esbjerg den 4. og 5. juni skal spille med om Champions League trofæet i Budapest. Final 4 pladsen sikrede Team Esbjerg sig i søndags med et uafgjort resultat mod CSM Bucuresti på hjemmebane i Dokken. Tirsdag rejste Team Esbjerg direktør HC Warrer til Ungarn for at deltage i lodtrækningen om semifinalekampene, hvor Team Esbjerg kan komme op mod enten norske Vipers Kristiansand, franske Metz eller hjemmebanefavoritten Győri ETO KC.

Den lodtrækning blev foretaget efter redaktionens deadline, men uanset hvem Team Esbjerg skal møde i semifinalen lørdag den 4. juni, så vil Anders Olsen være at finde på tribunen. Faktisk har den håndboldglade Team Esbjerg-fan seks gange tidligere været med til Final 4, og i år havde han givet sin nevø en billet i konfirmationsgave, før Team Esbjerg bookede pladsen i det fornemme selskab.

- Det er kæmpe stort. Jeg har gennem de sidste mange år været til Final 4 i Budapest bare for at se håndbold. Og det bliver fantastisk at se det hold, jeg følger til hverdag, siger Anders Olsen og giver de medrejsende Team Esbjerg fans en forsmag på, hvad de kan vente sig i Budapest.

Annonce

- Den stemning, der er i hallen, med alle de mange Györi-fans, det er det vildeste, jeg har været til. Det er meget anbefalelsesesværdigt, og der plejer at være god stemning fansene imellem. Når kampene er færdige, kan man sagtens sidde og få en øl sammen. Det er lidt som at være på en festival. Folk er glade og spændte, og de er der for at have det fedt, siger Anders Olsen.

Torben René Andersen (t.v.), formand for Team Esbjergs fanklub Red Phoenix, på udebane mod franske Metz. Privatfoto

Jeg vil garantere, at uanset om vi er fem eller 100 afsted, kan du altid høre Team Esbjergs fans.

Torben René Andersen, formand for Team Esbjergs fanklub Red Phoenix

Tag med til Budapest

Han var manden, der tog initiativ til at starte Team Esbjergs fanklub Red Phoenix, men i dag er det den 64-årige Torben René Andersen, der varetager formandsposten i fanklubben. Også han vil være at finde i Budapest i begyndelsen af juni, og han opfordrer andre Team Esbjerg-fans til at tage turen derned.

- Man skal henvende sig til Team Esbjerg så hurtigt som muligt, hvis man vil have billetter. Når billetterne er i hus, skal man finde ud af, hvordan man kommer derned, og det billigste er at tage et fly fra Billund til Budapest, siger fanformanden, der forventer at flere end 30 fanklubmedlemmer tager med til Final 4.

Derudover arrangerer Team Esbjerg en sponsortur til den ungarske hovedstad, og med på rejsen er også Team Esbjerg-direktør HC Warrer, som håber at se så mange esbjergensere som muligt i den enorme hal i Budapest.

- Det, at der er nogle, der bakker en op og bærer en igennem kampen, gør en kæmpe forskel. Det siger pigerne jo også. Det hjælper dem, det giver dem noget mentalt, og de var jo blæst bagover med alle de tilskuere, der heppede på dem i Dokken, siger direktøren, der også kan glæde sig over, at deltagelsen i årets Champions League ikke kun er en sportslig succeshistorie.

- Det bliver en god forretning, for der er præmiepenge på spil, hvor der er en samlet pulje på over tre millioner kroner, som fordeles mellem de fire deltagere. Nu er kassemesteren også glad, siger Team Esbjerg-direktøren.

Inden Final 4-turneringen venter kampene om det danske mesterskab. Onsdag aften spillede Team Esbjerg uafgjort mod Viborg i den første af to DM-semifinaler.

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Installation og superhits

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Cecilie valgte Da Vinci: Der er mange flere hænder oppe i timen

Annonce
Ugeavisen Esbjerg

Elever er enige: Sport i skoletiden gør os bedre til at lære

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Esbjerg

Der snakkes lidt i hjørnerne: Er profilklassen blevet folkeskolens favoritbarn?

Ugeavisen Esbjerg

Har Esbjerg-skoler fundet opskriften på succes? Her er Esbjergs mest populære skoleklasser

Ugeavisen Esbjerg

Kalder alle mødre: I Esbjergs Mødregruppe hjælper mødre andre mødre. Det bliver ikke smukkere

Ugeavisen Esbjerg

Musikere får kunstnerhjælp til øvelokaler

Ugeavisen Esbjerg

Restaurant bygger om for millioner: Imens kan kunderne tage i nummer to

Ugeavisen Esbjerg

Tøjbutikken flytter i boghandel og dobler op på plads

Annonce